Vörös Zsuzsanna

Vegyészmérnök, csoportos fitness instruktor, gerinctréner, vállalkozó - Nagymegyer

Keresve az utat önmagamhoz, társaimhoz, s ezek kapcsán az utat, hogy merre tovább, 2015-től rendszeresen jártam családállító csoportba és egyéni fejlesztésekre egyaránt. Weisz Ildikónál eltöltött majdnem 2 év után kezdtem el az Érzelmi intelligenciafejlesztő - Személyiségfejlesztő képzést, mely egy hatalmas mérföldkövet jelentett az életemben. A már addig jól megdolgozott témákkal egy újabb szinten, más formában kezdhettem el foglalkozni, s újból rá kellett döbbennem, hogy a személyiségfejlődés az valóban egy élethosszig tartó folyamat. Az egyes oktatási hétvégék egyre magasabb (mélyebb!) szintekre visznek, olyan szintekre, ahol már nagyon érzem a ,,terhét" annak a tudásnak, ami az önismeret és a személyiségfejlődés velejárója. Ugyanakkor egyre jobban kezdek megbarátkozni a ténnyel, hogy ez csak egyre nehezebb lesz, amit próbálok nem teherként, hanem ajándékként felfogni. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy ilyen kiváló tanároktól tanulhatok, mélyíthetem és szélesíthetem tudásomat. Rengeteg új dolgot sikerül elsajátítani hónapról hónapa, s leginkább azt, hogy az általam már megjárt utakból hogyan tudok meríteni, s ezáltal majd segíteni a hozzám fordulóknak.

Németh Nikolas

Angol tanár, drámapedagógus

Gyerekkorom óta vonz az önismeret világa. Megszámlálhatatlan könyv, előadás és kurzus után, mióta elkezdtem a Személyiségfejlesztő Akadémián tanulni, először érzem azt, hogy bizonyosan megtaláltam az utam. Ha az ember átadja magát a szeretettel teli, szakszerű iránymutatásnak, amit Erikától és Ilditől kap, bizton (sokszor szó szerint) lélegzetelállító élményben lesz része. Az igazi, mély megtapasztalások nem mindig kellemesek, ám pont ezek miatt válik oly kristály tisztává a meggyőződés, hogy értéket kapunk, alkímiai változáson megyünk keresztül.

Minden percért hálás vagyok, amit velük, s csoportommal tölthetek. Felemelő érzés egy olyan csapat tagjának lenni, akik előtt kitárhatod lelked legmélyebb bugyrait, s nem, hogy nem kell félned a negatív következményektől, még a konfrontatív megjegyzésekben is érződik a szeretet és az elfogadás. Egy második családot kaptam. Hazaértem.

dr. Hun Eszter

Ügyvéd, mediátor, business coach

Látom s érzem, hogy mennyire sokat jelent az, ha őszinték tudunk lenni önmagunkhoz, és ezt meg merjük mutatni másoknak is. Mindenki tanul egymástól, egymás tapasztalásaiból, elakadásaiból. Fantasztikus dolog, amikor a szemed előtt zajlik - egy-egy hozzáértő és odaillő szó, vagy jól irányzott, empátiával elhangzó mondat által – a gondosan felépített, védelmet, és elbújást színlelő kőfal leomlása. Szinte hallod a kőtenger morajlását. De nem maradsz védtelen, mert önmagadban erősödsz, fejlődsz, belülről kifelé, friss rálátással, félelem nélkül, nagyobb elfogadással. Az Akadémia gyakorlatorientált, magas színvonalú elméleti képzése mellett, ezekkel a mély tapasztalatokkal gazdagodtam, leginkább az oktatóink professzionális hozzáértése, és a többiek nyitottsága által.

Kiss Bernadett

Óvodapedagógus, művelődésszervező

Ismerek valakit, aki bennem lakik, akivel én sohasem beszélgettem, ... zavarban vagyok miatta, ...de nem szeretném, ha velem azonosítanák..."- írta Karinthy Frigyes „Én és Énke" című esszéjében. Ez a felismerés, egy új kezdet az önismeret kapujában. Az önismeret egy hosszú út, mely a viselkedésünket meghatározó lelki folyamatainkat feltárja, és elfogadhatóvá teszi a családi rendszerünk és saját életünk történéseit, traumáit, érzelmi hiányait. Az önismereti utam során megerősödött bennem, hogy megfelelő képesítéssel segítsem - magam után - a lélekvesztő hidakon állókat. Ekkor találtam rá a neves szakemberek által létrehozott Személyiségfejlesztő Akadémia Érzelmi intelligenciafejlesztő - Személyiségfejlesztő képzésére. Örülök, hogy hallgatóként részese lehetek ennek az egységnek, az izgalmas foglalkozások után mindig nagy érdeklődéssel várom a következőket. Méltó példa, ahogy az akadémia oktatói irányt mutatnak emberileg, szakmailag, és segítséget adnak saját lelki fejlődésünkhöz. A kiváló módszertani felépítés eljuttat minket ahhoz, hogy a saját, és mások érzelmeinek felismerésében, fejlesztésében jártassá váljunk. Így a Személyiségfejlesztő Akadémia 3 éves képzése segítség azoknak, akik kutatják, keresik az önmagukhoz vezető utat, szeretnék elsajátítani azt az elméleti és gyakorlati tudást, mellyel segítő személyiségfejlesztőkké válhatnak.

Kosányi Zsoldos Mária

Matematika-biológia szakos tanár, zumba-oktató

2016. nyarán vettem részt életem első csoportos családállításán, Weisz Ildikó vezetésével. Óriási hatással volt rám, lassan kezdtem az egész múltamat átértékelni, és bizakodóan tekinteni a jövőbe, tehát érezhetően változni kezdett az életem. Aztán jelentkeztem a Személyiségfejlesztő Akadémiára, s már a vizsgára való felkészülést is élveztem, könnyek között olvastam L. Stipkovits Erika könyveiben leírt eseteket, és szinte mindegyikben éreztem valami utalást a saját elakadásaimra, miközben a szerző személyisége, stílusa, szakmai tudása, emberszeretete már akkor is magával ragadott.

S most itt vagyok, vége az akadémián az első félévnek! Minden várakozásomat felülmúlta az, amit eddig kaptam: TANÁROKAT, akik személyiségükkel, szakmai felkészültségükkel, tapasztalatukkal és nem utolsó sorban emberségükkel kísérnek, vezetnek minket az önismeret és a személyiségfejlődés, a szakmai ismeretek elsajátításának izgalmas, csodálatos útján.

Emellett egy KÖZÖSSÉGET! Igen, csupa nagybetűvel! Közösséget, amelyben mindegyikünknek helye van, miközben rengeteget tanulunk egymástól, egymás által. Elsősorban önmagunkról, elfogadásról, türelemről, szeretetről. Ugyanakkor szakmai szempontból is gyümölcsöző ez a sokféleség: rengeteg eredeti ötlettel, meglátással, tapasztalattal gazdagítjuk egymást. Ez számomra egy igazi "örömtanulás"'!

Ha egy mondatban kellene összefoglalnom, hogy miért jó nekem az akadémia, azt mondanám:

Egyre jobban megtapasztalom, hogy a helyemen vagyok, jó, hogy vagyok, és hatékony vagyok!

Köszönöm, hogy megálmodtátok és életre hívtátok az AKADÉMIÁT!

dr. Márton Mónika

Gyermekorvos

31 éve vagyok gyermekorvos. Hiszek a betegségek pszichoszomatikus voltában, a lélek megbetegítő, gyógyító erejében, és abban, hogy bármilyen változáshoz mi magunknak kell változnunk, fejlődnünk, amelyhez az önismeret elengedhetetlen. Hiszem, hogy önmagam mélyebb megismerésével, személyiségem fejlődésével, kommunikációm javulásával a gyógyításban is még eredményesebb lehetek, és kapcsolataim is még jobbá válhatnak.

L. Stipkovits Erika személyisége, és az általa képviselt értékek miatt választottam a Személyiségfejlesztő Akadémia Érzelmi intelligenciafejlesztő-Személyiségfejlesztő képzését. Az elmúlt idő tapasztalatai azt bizonyítják, jó választás volt. Gyakorlatorientált, jó hangulatú, empatikus képzésben van részem, már eddig is sokat tanultam magamról, az emberi pszichéről, a kapcsolatokról, és megbizonyosodtam tanáraink, mestereink magas fokú szakmai és emberi kompetenciájáról. Meggyőződéssel ajánlom a képzést a fejlődni, fejleszteni vágyóknak.

Belléncs Ildikó

Könnyűipari mérnök, befektetési tanácsadó, 3 gyermekes anyuka

Szeretem a biztonságot, ezért, és a rohamosan változó világ kihívásaira reagálva több területen is tanultam már. Legutoljára L. Stipkovits Erika vezette Személyiségfejlődés és pszichopatológia I.-II.-III. tanfolyamot végeztem el, melyen csupa hasznos és gyakorlati tudást és tapasztalatot kaptam. Ezeket otthon és a munkahelyi, ill. emberi kapcsolataimban is tudom hasznosítani. Itt, a tanfolyamon jöttem rá, illetve a 3 különböző korú gyermekemmel megélt kudarcok és sikerélmények sarkalltak arra, hogy ezt az utat folytatnom kell. Ezért jelentkeztem az Akadémiára, mely ugyan nagy nehézségek árán, de hatalmas élményeket nyújt mind emberi - új, és az eddigieknél sokkal mélyebb baráti – kapcsolatokban, mind szakmailag egyaránt. Nagy reményekkel és tervekkel kezdtem neki az újabb tanulásnak, mert nap, mint nap tapasztalom, hogy mennyire nagy szükség van az érzelmi intelligencia fejlesztésére a gyermekek, az iskola és a felnőtt kapcsolatok területén is. Itt, az Akadémián olyan belső utat járhatunk be, amely elengedhetetlen alapfeltétele annak, hogy másokon tudjunk segíteni. Olyan szakmai gyakorlatalapú tudást kapunk, ami sokkal színesebbé és elérhetőbbé teszi ezt a területet. A tanáraink pedig nagyszerű, csupaszív és magas szaktudással rendelkező EMBEREK. Boldog vagyok, hogy itt lehetek, a legjobb helyen vagyok.

dr. Halada Klára

Gyermekorvos, homeopata

Kapuvári gyermekorvosi praxisomban  több alkalommal kértem és kaptam szakmai segítséget Erikától pácienseim érdekében, hiszen a testi egészség nem választható el a lelki egészségtől. A holisztikus  orvoslás alapja, hogy egységben látja az embert, az egészség feltétele a testi-lelki egyensúly és harmónia. Hálásan köszönöm Erika szakmai és baráti támogatását.

A kapuvári EFI rendezésében 2017-ben kommunikációs tréning keretében L. Stipkovits Erika tartott gyakorlati előadásokat orvosoknak, ennek kapcsán szereztem tudomást a Személyiségfejlesztő Akadémia államilag akkreditált felnőttképzéséről.

A tanulást 2017 őszén kezdtem Győrben, újra egy lelkes, intelligens, fiatal gárda tagja lehetek!  Tanáraink már az évnyitón is sziporkázó humorral és nagy lelkesedéssel indítottak el bennünket, hallgatókat az „úton”. Azóta az általuk vezetett elméleti és gyakorlati előadásokat nagyon élvezem, a kooperatív tanulási órák ismét a kíváncsi gyermeki énemet ébresztik fel, míg a család- és rendszerállításokon döbbenten tapasztaltam milyen mély energiák, érzelmek működnek!

Hálás vagyok a sorsnak, hogy a mélyebb önismeret útján elindított! Izgalmas és néha megdöbbentő, sőt fájdalmas „felfedezéseket” élek meg. Hiszem és vallom, hogy személyiségünk életünk végéig fejleszthető és ennek az alapja az önismeret. Szeretettel ajánlom mindenkinek az önismeret „rögös útját” és az Akadémiai által kínált színvonalas és hiánypótló képzéseket!

Czégény Tünde

Szociológus

Vegyes érzésekkel jelentkeztem a képzésre. Tele voltam félelmekkel, bizonytalansággal önmagamat és a képzést illetően is. Emellett nagyon kritikus is vagyok, és tudtam, hogy ez egy hosszabbtávú elköteleződést jelent majd, és sok energia-befektetést a magam részéről. Ugyanakkor éreztem, hogy ennél hitelesebb környezetbe nem kerülhetek, így meghoztam legjobb döntéseim egyikét.

Sok mindenre számítottam, de arra nem, ami a képzés kezdete óta történik velem. Új ismeretekre tehetek szert magamról, másokról és a világról egy csodálatos, elfogadó környezetben, odaadó, hiteles oktatók által segítve. A lehető legjobb helyen vagyok.

Én arra biztatok mindenkit, hogy fogja kézen azokat az erőket, melyek visszatartják, és ha teheti, sétáljon be velük ebbe az óriási kalandba.

Nagy Tamás

Mérnök, közgazdász, mediátor - Sopron

Minőségfejlesztő mérnökként gyakran tapasztaltam, hogy az egyébként kiváló képességű kollégák közepes vagy gyengébb teljesítményt nyújtanak, sőt néha a csapat teljesítményét is negatívan befolyásolják. Kutattam, miként lehetne a szakmailag magasan, de érzelmileg kevésbé (!) kvalifikált szakemberek attitűdjén változtatni, és megelőzni a kiégést, a depressziót. Ekkorra már meggyőződtem arról, hogy a valódi eredmény kulcsa a személyiségünk, szemléletünk fejlesztése.

Először a mediáció eszköztárához fordultam. Bár képzett mediátorként hatékonyan tudtam két ellentétes érdekű ember álláspontját egymáshoz közelíteni, de azt is megfigyeltem, hogy problémájuk megoldása után sokan újra a régi, bevett gondolkodásmódjukhoz tértek vissza. A Személyiségfejlesztő Akadémia által indított Érzelmi intelligenciafejlesztő - Személyiségfejlesztő szakember képzés sok kérdésemre ad választ. Egy teljesen új, korábban alig ismert világot kezdek felfedezni: az önismeret mélyítése általi személyiségfejlesztést, és a viselkedésváltoztatás hatékony módszereit, eszközeit.

Célom, hogy olyan képzett szakemberré váljak, aki hatékonyan tud segíteni akár magánéleti akár munkahelyi problémák megoldásában, a stressz-betegségek, a kiégés megelőzésében. Ebben az elhatározásomban családom is követett, így együtt lettünk a képzés első évfolyamának aktív résztvevői.

Kecskés Ildikó

Vállalkozó - üzletvezető

Nekem az Akadémia hosszú idő után az első olyan hely, ahol azt érzem megérkeztem. Mindig is erre vágytam. Kiváló szakemberek oktatnak minket szívvel, lélekkel. Egy óriási érzelmi hullámvasúton ülök, mármint ami az önismereti részt illeti, de rendkívül élvezem, mert ha fáj is szembenézni önmagammal, egyre nagyobb harmóniában leszek önmagammal. Itt nem csak tudást, itt értéket is kapunk, és ami nekem az egyik legfontosabb, olyan barátokat, akikre lehet számítani. A mai világban az emberi kapcsolatok a legértékesebbek a világon, és az Akadémián hasonló gondolkodású, pozitív életszemléletű emberek között lehetek.
Sándor Andrea

Coach, Szervezetfejlesztési tanácsadó

20 éves multinacionális szervezetekben töltött pályafutásom alatt elég sok képzésen vettem részt, HR szakemberként, vezetőként pedig volt rálátásom a szolgáltatók piacára is. Mindezek ismeretében bátran állíthatom, hogy jelenleg a Személyiségfejlesztő Akadémia képzése az egyik legszínvonalasabb képzések egyike Magyarországon. Alapvetően a 3 év időtartam meggyőzött arról, hogy itt nem egy gyorstalpalóról van szó. A képzés akkreditációjának folyamata is 3 éves volt, tehát a tematika, a felépítés többszörösen átgondolt. S megfontolt döntésem mellett szólt az is, hogy egy olyan szakértői gárda oktatja, adja át tudása legjavát, akik „nemcsak” elismert, szakmájukat elhivatottan, szenvedéllyel végző szaktekintélyek, hanem kiváló emberek is. Az Akadémiát pedig a valóságban is megtapasztalva annyit tudok csak mondani, hogy nem csalódtam, még a magas elvárásaimat is túlszárnyalta az az inspiráló közeg, amibe kerültem. Mindannyiunk nevében mondhatom, hogy mindig várjuk az alkalmakat, hogy együtt lehessünk. Elfogadó, befogadó, kreatív, tanulni vágyó közeg, ahol bátran és biztonságban vághatunk neki az önismerettel, elméletekkel, sokszínű módszerekkel, technikákkal és gyakorlatokkal dúsan szegélyezett szakemberré válás útján.

Kóczán Adrienn

Óvódapedagógus, természetgyógyász, reflexológus, füladdiktológus

Azok, akik képesek kinyerni a múltból erőforrásaikat, és felül tudnak kerekedni a jövőjükkel kapcsolatos félelmeiken, különleges felnőttekké válhatnak…” A Személyiségfejlesztő Akadémián egész pontosan ez történik. Szembenézünk elszenvedett sérelmeinkkel, félelmeinkkel, szorongásainkkal. Hatalmas energiákat mozdítunk meg önmagunkban, mélységeket és magasságokat élünk meg. Megértjük és elfogadjuk önmagunkat, ami csak úgy lehet, hogy először szétszedjük, majd újra összerakjuk életünk darabkáit. Ez gyakran fájó zokogással jár, majd jön a felismerés, az elengedés, elfogadás nyugalmi energiája. Sosem gondoltam, hogy az önismeret fontossága lesz a munkám mottója, ma hiszem, ha másokon akarunk segíteni, akkor először önmagunkat kell tanulnunk.

Jelenleg diplomás talpreflexológusként dolgozom, s meggyőződésem: nem elegendő tudni a reflexzónák helyét, a megfelelő gyógynövényeket, az akupresszurás pontokat és azok használatát, ha a lélek folyton segítségért kiált. Akarom és szeretném képezni magam a lehető legmagasabb szinten, hogy munkámmal sok-sok ember életében segíthessem megvalósulni a test-lélek egységét. S tudom, hogy megérkeztem. L. Stipkovits Erika személyisége 14 éves korom óta (osztályfőnökömként, pedagógia és pszichológia tanáromként) inspirált  a pszichológia felé. Tőle akartam tanulni, és az akadémia órái a kiteljesedés számomra, hogy tőle és kiváló kollégáitól tanulhatom a ,,szakmát,, a személyiségfejlesztést.

Földiné Pék Rita

Életviteli tanácsadó, NLP konzulens

Egyik legjobb döntésemnek bizonyult, hogy jelentkeztem a Személyiségfejlesztő Akadémiára. Csodálatos emberek, rendkívül felkészült és hiteles szakemberek tanítanak, vezetnek, támogatnak itt bennünket. Elhivatottságuk, szakmai hitelességük, közvetlenségük és emberségük tiszteletet ébreszt bennem és egyúttal követendő példát tár elém.

Az önismeret olyan számomra, mint egy izgalmas utazás. Csodálatos kaland, tele kihívásokkal és élményekkel. Gyakran ismeretlen, járatlan helyekre tévedek, ami időnként félelmetes, de közben rejtett szépségek tárulnak fel. Ehhez a kivételes utazáshoz a legjobb idegenvezetőket kaptam itt. Ők támogatnak, buzdítanak, bátorítanak. A legnagyobb biztonságban érzem magam mellettük.  

S ajándékként a vezetők mellé csodálatos útitársakat is kaptam. Olyan, mintha egy nagy család lennénk. Együtt sírunk, együtt nevetünk. Megbízunk egymásban, és elfogadjuk, tiszteljük egymást. Fantasztikus érzés, hogy megoszthatom velük legmélyebb félelmeimet, legtitkosabb vágyaimat is, s tudom, hogy nem kell félnem, hogy kinevetnek, vagy elítélnek. Bátran vállalhatom önmagam, nem kell semmilyen elvárásnak megfelelnem. Az álarcok lassan mindannyiunkról lehullnak, s kezdünk visszatalálni valódi önmagunkhoz.

Tóth Kriszta

Pályázatíró, projektmenedzser

Első nagyobb magánéleti válságom arra ösztökélt, hogy megismerjem a mélyebb érzéseimet, viselkedésem rejtett ösztönzőit. Megpróbáltam saját magam „önfejleszteni”, könyveket olvastam, tudatosabban éltem, néha egy-két szakembert is felkerestem. Bár rendszer nem volt benne, amit ma már a legnagyobb hibának látok. Majd újabb krízisek hatására döntöttem el, hogy itt a vége, szeretném mélyíteni segítséggel és rendszeresen önismeretemet, majd egyre erősebben éreztem, szeretnék önfejlesztő módszereket tanulni, segítő szakemberré válni, aki a lélek egészséges működését ösztönzi. Aztán sikeresen felvételiztem a Személyiségfejlesztő Akadémiára. Életem legjobb döntése volt, hogy jelentkeztem, mert a képzés nagyon profi, hihetetlen szociális és felkészült szakemberekkel. Mi nem ülünk projektor vagy tábla előtt! (Persze minden csoportmunka után és alatt is jegyzetelünk, s minden információt, tananyagot megkapunk a profi egyéni hallgatói felületen.) Az első órától gyakorlati képzésben van részünk, hogy jobban megismerjük önmagunkat, úgy váljunk segítő szakemberekké. Egyszerűen imádok suliba menni, a legszebb utazásban van részem, mely ugyan nem "kismiska”, de ma már vállalom a tükröt és vállalom a kényelmetlen és komfortzónán kívül mutatott szembesüléseket....

Hálás vagyok a sorsomért! KÖSZÖNÖM, hogy itt lehetek, tanulhatok, fejlődhetek!

dr. Pintér Márta Angelika

Fogorvos - Mosonmagyaróvár

Néhány éve végeztem el a Személyiségfejlődés és pszichopatológia tanfolyam I.,II. és III. részét, amelyeken L. Stipkovits Erika oktatott minket. A tanfolyamokon rengeteg érdekes gyakorlatot végeztünk, személyiség teszteket tölthettünk ki, amelyek segítettek a sok elméleti tudás megszerzésében. Az itt tanultak nagy segítségemre voltak munkámban és magánéletben egyaránt.

Jelenleg Weisz Ildikóhoz járok egyéni személyiségfejlesztésre és gyakran veszek részt az általa vezetett csoportos családállításokon is.

Mindkét szakembert szakmailag és emberileg is tisztelem és nagyra tartom, így izgatottan, már-már türelmetlenül várom, hogy elkezdődjön az Érzelmi intelligencia fejlesztő-személyiségfejlesztő képzés, amelyre természetesen már jelentkeztem.

Kozó Krisztina

Resident manager - Spirit Hotel ***** Sárvár

A Licskainé Stipkovits Erika által vezetett Személyiségfejlődés és pszichopatológia I.-III. képzések elvégzése után elmondhatom, hogy egészen „más színben” látom a világot.

Már eddig is nagyon sokat tanultam Erikától és nem kérdés, hogy ezt mindenképpen szeretném folytatni.

Jelentkeztem az Akadémiára és nagyon várom, hogy induljon a képzés, mert saját tapasztalatból tudom, hogy mennyit ad a megszerzett tudás.

Korenyné Majsa Erika

Mérnök, mediátor, vállalkozó - Győr

Személyiségfejlődés és pszichopatológia képzésen vettem részt L. Stipkovits Erikánál.
Nagyon alapos elméleti tudást kaptam, melynek elmélyítését a sok gyakorlat erősítette. Jobban megértem viselkedésünk mozgatórugói, asszertív kommunikációval kisimultabbak az emberi kapcsolataim. Erika egy kivételes előadó, akinek az óráin sosem lehet unatkozni, alapos elméleti tudását a hosszú évek alatt összegyűjtött személyes tapasztalatokkal és jó humorral vegyíti.

Weisz Ildikóhoz járok egyéni személyiségfejlesztésre és csoportos családállításokra is. A személyiségfejlődés fájdalmas és egyben felemelő út. Ildikó értő figyelemmel fordul felém és nem ítélkezik, erőt és bizalmat kapok tőle. Így olyan mintha ha egy párnázott úton járnék, amin ugyan vannak hegyek, gödrök, de mégis mindig puhára esek. Ennek köszönhetően sokkal kiegyensúlyozottabbnak, magabiztosabbnak érzem magam.

 Az Akadémia képzését már nagyon várom, korábbi pozitív tapasztalataim alapján biztos vagyok benne, hogy az ott töltött idő minden perce aranyat ér majd. Arra számítok, hogy a megszokott színvonalon tartott képzésekkel mélyíthetem tudásomat, továbbá egy nagyon kellemes társaságban minőségi időt tölthetek.

Komáromy Gergely

Faipari mérnök, termékfejlesztő és bútortervező szakmérnök - Győr

Több évvel ezelőtt Weisz Ildikónál ismerkedtem meg a családállítás rejtélyes világával. Ildi vezetésével a személyiségfejlődés nehéz útján haladva egyre többet tanultam magamról és láttam meg, hogy milyen sokrétű lehetőségek vannak ebben. Így találkoztam  L. Stipkovits Erikával és kezdtem el tanulni a Személyiségfejlődés és pszichopatológia képzést. Az itt tanultak segítettek a munkámban a beosztottak, kollégák, megrendelők jobb megértésében és az empátia kialakításában. Megértettem, hogy a személyiségemnek mely oldalai az erősségek, és mit kellene még fejleszteni. Mivel az eddigi közös munka nekem nagy segítséget adott és megmutatta milyen sok dolgot nem tudok még, ezért várom a következő tanulási lehetőséget Tőlük.

Köszönöm az önzetlen tanítást.

Halácsi Katalin

okl. építész-tervezőművész, tanfolyamvezető, oktató

Az alkalmazott művészeti szakterületek utánpótlás nevelésével foglalkozom egyetemi óraadóként. Tapasztalatom alapján a jelenleg még uralkodó oktatási formák rugalmatlanok és elszakadtak az oktatás és nevelés lényegétől - ezért 2013 óta a Nyugat-magyarországi Egyetem Cziráki József Faanyagtudomány és Technológiák Doktori Iskola Phd. hallgatójaként a designoktatási módszertanok hatékony útjait kutatom.

Építészként különösen fontosnak tartom, hogy ne csak az oktatási módok 'szerkezettani' elveivel foglalkozzak, hanem az emberrel is, aki az adott struktúrát 'élni' fogja, vagy éppen tovább módosítani. Ezen a ponton nem csak a növendékekre, hanem a példa-adó oktatókra is gondolok, mivel számos szakmát pedagógiai és pszichológiai ismeretek nélkül örökítünk, ez pedig az eredményesség rovására mehet. Ezeknek a hiányoknak az új ismeretekkel való feltöltése véleményem szerint nélkülözhetetlen a diákokkal folytatott közös munka érdekében - az Akadémia tevékenységét ezáltal is kiemelkedően fontosnak és hiánypótlónak tartom.

Biztos vagyok abban, hogy az Érzelmi intelligencia fejlesztő - Személyiségfejlesztő képzés jelentős és meghatározó állomása lesz annak a tanulási folyamatnak, amit még Weisz Ildikónál kezdtem intenzív önismereti munkával, majd ezzel párhuzamosan L. Stipkovits Erikánál folytattam a Személyiségfejlődés- és pszichopatológia képzéseken.

Nemes Aranka

Személyiségfejlesztő, önismereti segítő, életvezetési tanácsadó, coach, német-olasz nyelvtanár - Dunaszerdahely

Weisz Ildikóhoz 2010-ben vezetett el a sors, amikor egy nagyon nehéz élethelyzetben találtam magam. 5 éves kemény intenzív önismereti munka következett, s amiért a mai napig hálás vagyok, hogy ezt épp Ildikónál abszolváltam. Nagyon sok mindent kaptam ez idő alatt, Ildikó megértése, elfogadása, alázata és néha kemény szembesítése volt az, ami továbblendített a nehézségen. Ami különösen fontos volt számomra, hogy a családállítást olyan módon végezte, hogy nem csak mint mozinéző voltam jelen, hanem kivettem a részem a munkából: sokszor kellett nekem szembenéznem a problémákkal, betegségekkel, személyekkel és nem csak az őseimet láttam a problémám fő okozójának. A személyiségfejlődésre helyezte a hangsúlyt, nemcsak arra, hogy megoldjak egy problémát. Ő volt az, aki elvezetett L. Stipkovits Erika Személyiségfejlődés és pszichopatológia tanfolyamára, amelyből mind a három képzést elvégeztem. Erikában egy nagyon kedves embert ismertem meg, aki végtelen türelemmel viseltetik kliensei iránt. Szembesít, vezet, kérdez, hagyja, hogy én találjam meg a megoldást. Ildikó és Erika kisugárzása, tapasztalata, elkötelezettsége, szakmai tudása és rálátása a dolgokra tették hitelessé őket számomra. Mindkét hölgynél olyan tudást kaptam, amit nemcsak mint személy a saját életemben, hanem a klienseimmel való munkámban is hasznosíthatok. Ezért is jelentkeztem az Érzelmi intelligencia fejlesztő - személyiségfejlesztő  képzésre is. Tudom, hogy olyan dolgokkal fogok ott megismerkedni, amelyek elengedhetetlenek lesznek a munkámban, és nem utolsósorban a saját önismeretem is mélyíthetem, hiszen ez egy életünk végéig tartó lélekemelő folyamat.