Dr. Pintér Márta Angelika

Fogorvos - Mosonmagyaróvár

Néhány éve végeztem el a Személyiségfejlődés és pszichopatológia tanfolyam I.,II. és III. részét, amelyeken L. Stipkovits Erika oktatott minket. A tanfolyamokon rengeteg érdekes gyakorlatot végeztünk, személyiség teszteket tölthettünk ki, amelyek segítettek a sok elméleti tudás megszerzésében. Az itt tanultak nagy segítségemre voltak munkámban és magánéletben egyaránt.

Jelenleg Weisz Ildikóhoz járok egyéni személyiségfejlesztésre és gyakran veszek részt az általa vezetett csoportos családállításokon is.

Mindkét szakembert szakmailag és emberileg is tisztelem és nagyra tartom, így izgatottan, már-már türelmetlenül várom, hogy elkezdődjön az Érzelmi intelligencia fejlesztő-személyiségfejlesztő képzés, amelyre természetesen már jelentkeztem.

Kozó Krisztina

Resident manager - Spirit Hotel ***** Sárvár

A Licskainé Stipkovits Erika által vezetett Személyiségfejlődés és pszichopatológia I.-III. képzések elvégzése után elmondhatom, hogy egészen „más színben” látom a világot.

Már eddig is nagyon sokat tanultam Erikától és nem kérdés, hogy ezt mindenképpen szeretném folytatni.

Jelentkeztem az Akadémiára és nagyon várom, hogy induljon a képzés, mert saját tapasztalatból tudom, hogy mennyit ad a megszerzett tudás.

Korenyné Majsa Erika

Mérnök, mediátor, vállalkozó - Győr

Személyiségfejlődés és pszichopatológia képzésen vettem részt L. Stipkovits Erikánál.
Nagyon alapos elméleti tudást kaptam, melynek elmélyítését a sok gyakorlat erősítette. Jobban megértem viselkedésünk mozgatórugói, asszertív kommunikációval kisimultabbak az emberi kapcsolataim. Erika egy kivételes előadó, akinek az óráin sosem lehet unatkozni, alapos elméleti tudását a hosszú évek alatt összegyűjtött személyes tapasztalatokkal és jó humorral vegyíti.

Weisz Ildikóhoz járok egyéni személyiségfejlesztésre és csoportos családállításokra is. A személyiségfejlődés fájdalmas és egyben felemelő út. Ildikó értő figyelemmel fordul felém és nem ítélkezik, erőt és bizalmat kapok tőle. Így olyan mintha ha egy párnázott úton járnék, amin ugyan vannak hegyek, gödrök, de mégis mindig puhára esek. Ennek köszönhetően sokkal kiegyensúlyozottabbnak, magabiztosabbnak érzem magam.

 Az Akadémia képzését már nagyon várom, korábbi pozitív tapasztalataim alapján biztos vagyok benne, hogy az ott töltött idő minden perce aranyat ér majd. Arra számítok, hogy a megszokott színvonalon tartott képzésekkel mélyíthetem tudásomat, továbbá egy nagyon kellemes társaságban minőségi időt tölthetek.

Komáromy Gergely

Faipari mérnök, termékfejlesztő és bútortervező szakmérnök - Győr

Több évvel ezelőtt Weisz Ildikónál ismerkedtem meg a családállítás rejtélyes világával. Ildi vezetésével a személyiségfejlődés nehéz útján haladva egyre többet tanultam magamról és láttam meg, hogy milyen sokrétű lehetőségek vannak ebben. Így találkoztam  L. Stipkovits Erikával és kezdtem el tanulni a Személyiségfejlődés és pszichopatológia képzést. Az itt tanultak segítettek a munkámban a beosztottak, kollégák, megrendelők jobb megértésében és az empátia kialakításában. Megértettem, hogy a személyiségemnek mely oldalai az erősségek, és mit kellene még fejleszteni. Mivel az eddigi közös munka nekem nagy segítséget adott és megmutatta milyen sok dolgot nem tudok még, ezért várom a következő tanulási lehetőséget Tőlük.

Köszönöm az önzetlen tanítást.


Halácsi Katalin

okl. építész-tervezőművész, tanfolyamvezető, oktató

Az alkalmazott művészeti szakterületek utánpótlás nevelésével foglalkozom egyetemi óraadóként. Tapasztalatom alapján a jelenleg még uralkodó oktatási formák rugalmatlanok és elszakadtak az oktatás és nevelés lényegétől - ezért 2013 óta a Nyugat-magyarországi Egyetem Cziráki József Faanyagtudomány és Technológiák Doktori Iskola Phd. hallgatójaként a designoktatási módszertanok hatékony útjait kutatom.

Építészként különösen fontosnak tartom, hogy ne csak az oktatási módok 'szerkezettani' elveivel foglalkozzak, hanem az emberrel is, aki az adott struktúrát 'élni' fogja, vagy éppen tovább módosítani. Ezen a ponton nem csak a növendékekre, hanem a példa-adó oktatókra is gondolok, mivel számos szakmát pedagógiai és pszichológiai ismeretek nélkül örökítünk, ez pedig az eredményesség rovására mehet. Ezeknek a hiányoknak az új ismeretekkel való feltöltése véleményem szerint nélkülözhetetlen a diákokkal folytatott közös munka érdekében - az Akadémia tevékenységét ezáltal is kiemelkedően fontosnak és hiánypótlónak tartom.

Biztos vagyok abban, hogy az Érzelmi intelligencia fejlesztő - Személyiségfejlesztő képzés jelentős és meghatározó állomása lesz annak a tanulási folyamatnak, amit még Weisz Ildikónál kezdtem intenzív önismereti munkával, majd ezzel párhuzamosan L. Stipkovits Erikánál folytattam a Személyiségfejlődés- és pszichopatológia képzéseken.

Nemes Aranka

Személyiségfejlesztő, önismereti segítő, életvezetési tanácsadó, coach, német-olasz nyelvtanár - Dunaszerdahely

Weisz Ildikóhoz 2010-ben vezetett el a sors, amikor egy nagyon nehéz élethelyzetben találtam magam. 5 éves kemény intenzív önismereti munka következett, s amiért a mai napig hálás vagyok, hogy ezt épp Ildikónál abszolváltam. Nagyon sok mindent kaptam ez idő alatt, Ildikó megértése, elfogadása, alázata és néha kemény szembesítése volt az, ami továbblendített a nehézségen. Ami különösen fontos volt számomra, hogy a családállítást olyan módon végezte, hogy nem csak mint mozinéző voltam jelen, hanem kivettem a részem a munkából: sokszor kellett nekem szembenéznem a problémákkal, betegségekkel, személyekkel és nem csak az őseimet láttam a problémám fő okozójának. A személyiségfejlődésre helyezte a hangsúlyt, nemcsak arra, hogy megoldjak egy problémát. Ő volt az, aki elvezetett L. Stipkovits Erika Személyiségfejlődés és pszichopatológia tanfolyamára, amelyből mind a három képzést elvégeztem. Erikában egy nagyon kedves embert ismertem meg, aki végtelen türelemmel viseltetik kliensei iránt. Szembesít, vezet, kérdez, hagyja, hogy én találjam meg a megoldást. Ildikó és Erika kisugárzása, tapasztalata, elkötelezettsége, szakmai tudása és rálátása a dolgokra tették hitelessé őket számomra. Mindkét hölgynél olyan tudást kaptam, amit nemcsak mint személy a saját életemben, hanem a klienseimmel való munkámban is hasznosíthatok. Ezért is jelentkeztem az Érzelmi intelligencia fejlesztő - személyiségfejlesztő  képzésre is. Tudom, hogy olyan dolgokkal fogok ott megismerkedni, amelyek elengedhetetlenek lesznek a munkámban, és nem utolsósorban a saját önismeretem is mélyíthetem, hiszen ez egy életünk végéig tartó lélekemelő folyamat.


Zilahi Tímea

Igazgató - Ménfőcsanak-Gyirmóti Művelődési Központ

Az L. Stipkovits Erika által vezetett Személyiségfejlődés és pszichopatológia I.,II. III. tanfolyamok, és a szervezetükhöz kötődő mediátor-képzés elvégzése olyan ismeretek birtokába juttatott, melyeket a munkám során és a magánéletemben is hasznosítani tudok. Tanulmányaim segítenek családtagjaim, kollégáim indítékainak mélyebb megértésében, a nehéz helyzetek türelemmel, elfogadással és szeretettel való kezelésében. A mediátor-képzés iránti kíváncsiságomat Licskai Gergő bemutató mediációja keltette fel. A személyiségfejlődés tanfolyamon szerzett tudásomat még jobban elmélyítette a gyakorlatra orientált mediátor- képzés, amit szintén kiváló szakemberek oktattak, többek között Matkovics István. A konzultációk során az elméleti megalapozást csoportokban végzett gyakorlati feladatok színesítették. Ezek megoldása során sírással, nevetéssel, mély megélésekkel haladtunk önmagunk megismerése és a körülöttünk élő emberek viselkedésének átértékelése, elfogadása felé.

Az önismereti és pszichológiai készségeim további fejlődése reményében nagyon várom a Személyiségfejlesztő Akadémia államilag elismert szakmát adó képzésének megkezdését. Úgy érzem, készen állok rá, hogy folytassam a szembenézést önmagammal. Felszámoljam a megrögzöttségeimet, ösztönös cselekvéseim helyett még tudatosabb legyek kapcsolataimban, s talán segíteni tudjak ebben másoknak is.

Nagy Tamás

Mérnök, közgazdász, mediátor - Sopron

Mérnökként és közgazdászként sokáig csak kizárólag a szigorúan racionális paradigmában tartottam lehetségesnek az élet nagy kérdéseinek a megoldásait. Néhány családi, szakmai élmény és kudarc azonban ráirányította a figyelmemet a humán tényező jelentőségére.

Gyógymasszőr Feleségem, Irénke munkájából fakadóan naponta sok megtört és egészségű és sorsú emberrel találkozik. Azt tapasztalta, hogy a betegek kezelése - és az ez idő alatt folyó beszélgetések- nemcsak a fizikai gyógyulást, de sok esetben a konfliktusok megoldásában való lelki segítséget is jelenthetik.

Családi vacsora közben rendszeresen szoktunk beszélgetni ezekről a tapasztalatokról felnőtt korú lányainkkal is, levonva a tanulságot. Ezek a beszélgetések segítettek felismerni, hogy számos fizikai betegségnek valóban lelki eredete is lehet, valamint rádöbbentünk, hogy egy jól irányzott beszélgetés milyen hatékony módja lehet a testi-lelki gyógyulásnak.

Három évvel ezelőtt az interneten kutakodva bukkantam a Humán Nexus Bt. és az Eranger Tanácsadó és Szolgáltató Kft. közös szervezésében meghirdetett mediátor képzésére. Először óvatosan a feleségemet vettem rá, hogy vegyen részt Matkovics István, Balogh Ágnes és Licskai Gergő vezetésével meghirdetett legközelebbi tanfolyamon. A képzés előre haladtával feltűnt Irénke lelkesedése, valamint az, hogy a közben előforduló konfliktusok kezelésében mennyire megváltozott a szemléletmódja is. Mire a tanfolyam végére jutott, Irénke biztatott, hogy nekem is hasznosak lennének a képzésen nyerhető ismeretek, hiszen a munkahelyemen ezidőtájt nagy változások történtek. Sok kollégámat szinte felemésztette a változások miatti stressz, érezhetővé vált a munka hatékonyságának rohamos romlása, valamint nagyon sokan hagyták el a céget.

Ekkor rászántam magam a tanfolyamon való részvételre. Az itt elsajátított módszereket eleinte a családban néha előforduló konfliktusok kezelésében, majd később a munkahelyemen is kezdtem kipróbálni. Mintha megtaláltam volna az elvesztett kulcsot a rozsdás zárhoz – ilyen hatással voltak rám a személyes tapasztalatok.

Látva a pozitív tapasztalatainkat, nagyobbik lányunk, Eszti is beiratkozott és sikeresen elvégezte a képzést. Ő szintén hozzánk hasonló élményeket szerzett már a gyakorlatban is.

Tanfolyamtársaink közül többen is meséltek L. Stipkovits Erika  Személyiségfejlődés és pszichopatológia tanfolyamairól, így kedvet kaptunk ahhoz, hogy tovább képezzük magunkat ezen a területen is. Családunk már nagyon várta a jó hírt, hogy elindulhasson az államilag is elismert képzés. Ugyan nem kevés áldozattal jár a három éves képzés, de mindannyian meg vagyunk róla győződve, hogy megéri a befektetést!