Felvételi vizsgák 2022.

‹ Vissza a híreinkhez

A 2022. szeptemberében - Győrben és Budapesten - induló Érzelmi intelligencia fókuszú személyiségfejlesztő megnevezésű, államilag elismert szakképesítést adó képzésünk megkezdésének feltétele a pályaalkalmassági vizsga sikeres teljesítése!

Felvételi időpontok:

•    2022. június 25. (szombat)

•    2022. június 30. (csütörtök)

A vizsga helyszíne:

Személyiségfejlesztő Akadémia Kft. - ügyfélszolgálati iroda

(9022 Győr, Móricz Zsigmond rkp. 1/B. ép. I. em. D1. - kapucsengő: 1121)

A felvételi vizsga menete:

A felvételi vizsga időtartama kb. 1,5 - 2  óra, mely két részből áll: írásbeli és szóbeli vizsgából.

Írásbeli vizsga: célja a tájékozottság mérése a kötődés és az érzelmi intelligencia témaköreiből a megadott tananyag iránymutatásával. Követelménye: egy 30 perces teszt-, illetve kifejtős kérdésekből álló feladatlap kitöltése.

Szóbeli vizsga: irányított beszélgetés, melynek célja a jelentkezők szakma iránti motivációjának és érzelmi intelligenciájának feltérképezése.

A felvételi tananyaga:

1. „Az érzelmi analfabétizmus ára” és „Érzelmek iskolája” - Daniel Goleman: Érzelmi intelligencia (Háttér Kiadó, Budapest 1997.) 343-423. oldal.

2. „A legelső köteléktől a szülői szerepvállalásig (Bevezetés)”  - L. Stipkovits Erika: Szeretettel sebezve – szülőkről felnőtt gyerekeknek (HVG Könyvek, Budapest 2015.) 21-42. oldal.

3. „A kötődés hálója (Bevezetés)” - L. Stipkovits Erika: Ölelni és ölre menni – testvérekről nem csak szülőknek (HVG Könyvek, Budapest 2016.) 15-27. oldal.

A fenti 3 könyv megadott részeinek ismerete elegendő a 100 %-os felvételi vizsga megírásához. Plusz pontért ajánlott anyag:

4. Daisy D. Grewal, Peter Salovey: Az érzelmi intelligencia hozadékai” -Élni Jó! – tanulmányok a pozitív pszichológiáról. (Szerkesztette: Csíkszentmihályi M.- Akadémia Kiadó, Budapest 2011.) 137-153. oldal.

A felvételi eljárás díja:

Az eljárás díja 15.000.- Ft, melyet a vizsgán való részvételkor a felvételi helyszínén, az ott kiállításra kerülő készpénzes számla ellenében kell megfizetni. A díj tartalmazza a jelentkező írásbeli és szóbeli vizsgáztatásának díját és a regisztrációs költségeit is.

A felvételi eredménye: az egyes vizsgarészek együttes átlagának legalább 60 %-os eredménye minősül sikeresen teljesített felvételi vizsgának. A felvételi eredményének kihirdetése a vizsgát követő 14 napon belül, írásban történik.

A szakképesítést adó képzésünk bemeneti feltételei a következők:

1.    Felsőfokú végzettség

2.    Pályaalkalmassági vizsga sikeres teljesítése

Felsőfokú végzettség hiányában történő jelentkezés lehetőségeiről levélben kérhet információt a „Kapcsolat” menüpontra klikkelve.

Várjuk jelentkezését!