‹ Vissza a képzésekhez

Trénerképzés - Résztvevőközpontú felnőttoktató

TRÉNERKÉPZÉSÜNK „Résztvevőközpontú felnőttoktató” (E-001551/2017/B002) önálló szakmai végzettséggel zárul. Végzett trénerünk elsősorban azokon a képzési területeken fejti ki tevékenységét, amelyek folytatása pedagógus képesítés meglétéhez nem kötött, különösen a felsőoktatás és az iskolarendszeren kívüli felnőttképzés keretében dolgozhat.

A képzés leírása:

A „Résztvevőközpontú felnőttoktató” elsősorban azokon a képzési területeken fejti ki tevékenységét, amelyek folytatása jogszabályi előírások alapján pedagógus képesítés meglétéhez nem kötött, különösen a felsőoktatás és az iskolarendszeren kívüli felnőttképzés keretében. Munkája során felelősségi körébe tartozik a képzést meghatározó, tartalom- és folyamatszabályozási célú alapdokumentum alapján (curriculum, képzési program stb.) az általa megvalósított képzési rész megvalósításának tartalmi és folyamat-tervezése, a képzési rész felnőtt partneri viszonyon alapuló megvalósítása, a résztvevők tudásának mérése és értékelése, valamint az általa megvalósított képzési folyamatrész értékelése. Tudatosan alkalmazza azokat a módszereket, amelyek támogatják a felnőttkori tanulást, különös tekintettel a résztvevők előzetes ismereteire alapozott, illetve a résztvevők jellemző tanulási stílusát és szokásait figyelembe vevő tudásátadásra, a résztvevői motiváció megteremtésére és fenntartására.

A Résztvevőközpontú felnőttoktató szakmai képzés keretei a  Magyar Kereskedelmi és Ipar Kamara honlapján is olvasható.


A képzés óraszáma: 130 óra (13 nap)


A képzés díja: 340.000 Ft / fő


A képzés moduljai:

1. Résztvevői motiváció és kooperáció

2. Felnőtt partneri viszony a tudásátadásban

3. Prezentációtechnika

4. Résztvevőközpontú tematikafejlesztés

5. Résztvevőkövetés, tanulástámogatás

6. Fejlesztő mérés-értékelés, tudásdiagnosztika

7. Módszertani kosár


A képzés bemeneti feltételei:

- Iskolai előképzettség:

felsőoktatási intézményben megszerzett felsőfokú végzettségi szintet bizonyító oklevél

- Előírt gyakorlati idő:

szükséges, éspedig: Legalább 1 év munkaviszony olyan munkakörben, amely képzési tevékenység folytatására is kiterjedt, vagy olyan aktív munkaviszony, amely képzési tevékenység folytatására is kiterjed vagy legalább 100 oktatott képzési óra bármely jogviszonyban. Pedagógus képesítés esetén az elvárt gyakorlati idő teljesítettnek minősíthető.

Induló képzések