‹ Vissza az oktatókhoz

Licskai Gergő

közgazdász, címzetes egyetemi docens, egyetemi szakoktató

Ezeken kívül mérlegképes könyvelő, résztvevőközpontú felnőttoktató, mediátor és tréner is vagyok. Az Akadémia alapító tagjaként és ügyvezetőjeként számomra kiemelten fontos a magas szakmai színvonalú oktatás, a professzionális képzési feltételek biztosítása hallgatóink és oktatóink számára egyaránt. Ezen célok megvalósításához szakmailag kiváló, hiteles oktatókra, a hallgatók igényeit maximálisan kiszolgáló, modern hallgatói információs rendszerre és precíz, megbízható, kiszámítható oktatásszervezésre van szükség.


Bátran kijelenthetem, hogy Akadémiánk mindezekkel rendelkezik.

Büszkeséggel tölt el, hogy az ügyvezetői feladataim mellett tagja lehetek egy olyan oktatói csapatnak, ahol erős a lojalitás egymás és az Akadémia célkitűzései iránt, s hatalmas a megvalósítás motivációja. Amiben én tudok segíteni hallgatóinknak (szakképesítéseimből és eddigi munkámból eredően) az az, hogyan találhatják meg helyüket, elhelyezkedésüket a munkaerőpiacon a végzett „Érzelmi intelligencia fejlesztő – Személyiségfejlesztő” szakemberek. Továbbá aktív közreműködője leszek a kommunikációfejlesztés és a hatékony konfliktuskezelő módszerek elsajátításának is.

Miután közgazdászként diplomáztam Győrben, a Széchenyi István Egyetemen, mérlegképes könyvelői képesítést szereztem. Kihívást jelentett számomra egy-egy cég működésének pénzügyi háttere, stabilitásának feladatai is. A diploma megszerzése után Csornán, a Hunyadi János középiskolában - közgazdasági képzésben - vállaltam óraadói munkát, s ekkor kezdtem mélyebben foglalkozni a középszintű és felnőttoktatással, az emberi személyiség és az emberi kapcsolatok fejlesztésének lehetőségeivel, módszereivel, eszközeivel. Majd emellett 2011-ben saját felnőttképzési céget alapítottam, mely ma is sikeresen tevékenykedik.

Közben tréner képesítést szereztem, és kiváló kollégáimmal együtt vállalati csoportoknak, pedagógus közösségeknek akkreditált kommunikációs, konfliktuskezelési, stresszkezelő és egyéb kompetencia fejlesztő képzéseket szerveztem és vezettem. Több sikeres pályázat felnőttképzési vezetője, trénere voltam az elmúlt nyolc évben.

Elvégeztem a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium által engedélyezett mediátor képzést, s kerültem be a KIM segítői jegyzékébe. Azóta folyamatosan vezetek mediációkat a „Közelebb egymáshoz” Kapcsolatterápiás Központ vezető mediátoraként. Több, mint három éve Matkovics Istvánnal - aki szintén Akadémiánk oktatója -  a Dunántúlon vezető szerepet töltünk be a mediátorok képzésében, és továbbképzésében.

Elhivatottságomat mutatja ezen rohamosan fejlődő szakma iránt, hogy a Széchenyi Egyetem jogi karának felkért szakmai óraadója is vagyok, ahol szintén a mediációt oktatom a jogász hallgatóknak.