‹ Vissza az oktatókhoz

Z. Szabó Orsolya

rendszerterapeuta, család- és szervezetállító, life coach

párkapcsolati és válási mediátor, tanár, tréner


Az önismereti munka és a folyamatos megújulás számomra is létszükséglet volt. Életem minőségi változása akkor lendült meg, amikor képes lettem megfogalmazni a magam számára, ki vagyok valójában, mik az álmaim, az értékeim és a lehetőségeim. Miben vagyok különleges, erős és szenvedélyesen elkötelezett. Miközben kitartóan kutattam, hogy mi a dolgom a világban, mint hagymahéjakat fejtettem le magamról az elavult szerepeket és egyre jobban élveztem a kibontakozó összhangot. A megtett út élményei lassan egyetlen mondatba sűrűsödtek:

"Kaland az Élet"...

Csak nemrég döbbentem rá, hogy ezt az esszenciát kislányként láttam először egy izmos férfikarra tetoválva. Az az erős kar magával ragadott és végtelen jókedvében iskolatáskástul, biciklistül, kéretlenül lendített fel a meredek csigalépcsőn az emeletre. Bevallom, először iszonyúan féltem. A büszkeség csak később ért utol. Fontos Beavatás volt. Vendi Bácsi jóvoltából megtapasztaltam, milyen az Egy Életem, Egy Halálom...


Azóta Tapasztalásokon innen, Beavatásokon túl, még sok Neves és Hétköznapi Mestertől tanultam, akikre mélységes tisztelettel és hálával gondolok. Világos, hogy a hivatásom mindig Emberekhez kapcsolt. Lépésről lépésre kerültem egyre közelebb hozzájuk - ahogy magamhoz.


Pályámat pedagógusként kezdtem, egy évtizedig a közszférában tanítottam aprókat és főiskolásokat. A következő 13 évben a versenyszféra mélységeibe merülve erősítettem értékesítési team-et, ügyvezetést, majd HR managerként az emberi erőforrásokkal való gazdálkodást.

A szakmai továbbképzéseken túl az életen át tartó tanulás új irányt is vett 1994-ben az Agykontroll Ultra-val. Azután kineziológiát, reikit, pszichopatológiát, gyász- és veszteségfeldolgozást, különböző személyiségfejlesztő technikákat tanultam, belekóstoltam a zen bölcsességébe, és megtapasztaltam a jóga áldásosságát.

Amikor megismertem Bert Hellinger lenyűgöző módszerét, azonnal tudtam, ez az, amit művelni is szeretnék. Rendszerterapeuta család- és szervezetállító képesítésemet a Hellinger Intézet 2008-as képzésén, Pálmai Dezső csoportjában szereztem. Hálás vagyok, hogy képződésem alatt Bert Hellinger, Sophie Hellinger, Dr. Dimitris Stavropoulos, Alfred-Ramoda Austermann, Louise Bloemen, Dr. Agócs Gabriella és Rákos Péter tanítványa lehettem. 2009-ben szerveztem az első gyakorló csoportot Győrben, azóta több száz órányi gyakorlati tapasztalatot szereztem a csoportos és az egyéni állítás területén.

A felmerülő igényekre hangolódva szükségét éreztem, hogy tovább fejlesszem a kompetenciáimat, hogy a jelen kor kihívásai közt élők számára a mindennapokban hatékonyan hasznosítható támogatást tudjak nyújtani. Először nemzetközileg akkreditált párkapcsolati és válási mediátor, majd life coach lettem a Pécsi Tudományegyetem tanúsítványával.


Erre a gazdag élményanyagra építve, saját vállalkozásként hoztam létre 2012-ben, az ÉletMűHely Győrt, melynek mottója: "Az életed az életműved." Kreatív szakemberként kiemelt módszerem a coaching, amely részemről egy személyre szabott, korszerű életvezetési háttértámogatást jelent az elkötelezett segítő kapcsolat keretein belül. Munkám alapja a rendszerszemlélet, mely a valóság megismeréséhez komplex és dinamikus megközelítést nyújt. Szenvedélyesen hiszek az ember belső bölcsességében, melyet nagy tiszteletben tartok és kreatív eszközök alkalmazásával inspirálok. Tudásom és tapasztalataim legjavát nyújtom a bensőséges MűhelyMunka vagy a csoportos kalandozások során.

Coachként részt veszek cégek személyiségfejlesztési projektjeiben is pl. az E.ON rekreációs programjaiban, és 2012-óta dolgozom az Audi Akadémiának trénereként.


Megtisztelő számomra, hogy a Személyiségfejlesztő Akadémia csapatában lehetőséget kapok az általam összegyűjtött tapasztalatok továbbadására és izgalommal várom a közös élményeket.


Széchenyi 2020