‹ Vissza az oktatókhoz

Molnár Anikó Bernadett

emberi erőforrás tanácsadó, érzelmi intelligencia fejlesztő-személyiségfejlesztő, párkapcsolati segítő, személyiségfejlesztő tréner, résztvevőközpontú felnőttoktató, önismereti tréner

Már tinédzserként érdeklődtem a pszichológia iránt, ezért szakmai utamat az emberekkel való foglalkozás motiválta, így a HR területén tanultam tovább. 2006-2018. között az emberi erőforrásgazdálkodás területén szereztem szakmai tapasztalatokat. Főképp szolgáltatói oldalról ismertem meg a HR összetett világát, dolgoztam több mint 1000 főt foglalkoztató projekten is. Munkáim során emberekkel foglalkoztam, így az együttműködésre törekvés és a megfelelő kommunikáció hamar beépült a mindennapjaimba, mégis szerettem volna mélyebbre ásni. Több mint 10 évvel ezelőtt Weisz Ildikó Szilvia családállító csoportja jelentős mérföldkő volt az életemben, el tudtam indulni egy végtelennek ígérkező utazáson önmagam felé. Ezen az úton hálával tartozom a Személyiségfejlesztő Akadémia tanárainak, akik fantasztikus mestereim, mentoraim a mai napig.

2021 óta már magam is vezetek csoportokat önállóan és mentorommal együtt is, és foglalkozom egyéni klienseim fejlesztésével. Továbbra is fontosnak tartom saját egyéni fejlődésemet, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy hiteles segítő szakember lehessek. Vallom a szufi bölcsességet: „Ha békét akarsz, keresd a változást magadban, ne másokban. Könnyebb a lábadat védeni egy szandállal, mint szőnyeggel borítani az egész világot.”

Először “Művelődésszervező”, majd “Emberi erőforrás tanácsadó” (MA) diplomát szereztem (Nyugat-magyarországi Egyetem, 2005-2008., 2012-2014.). Ezután “Érzelmi intelligencia fejlesztő-személyiségfejlesztő” szakember lettem (Személyiségfejlesztő Akadémia 2017-2020.). További képzéseket végeztem, képzettségeket szereztem párhuzamosan: “Párkapcsolati segítő”, “Személyiségfejlesztő tréner”, “Résztvevőközpontú felnőttoktató”, “A családállítás mélyebb szellemisége, haladó technikái” .(Személyiségfejlesztő Akadémia 2020-2022.) Az állatok pszichéjét is tanulmányoztam, “Habilitációs kutyakiképző, felvezető” is vagyok (Fókusz Oktatóközpont, 2016-2017.)

8 évig társastáncoltam, és a táncot, mint mozgásformát szívesen alkalmazom a tréningeken, csapatépítéseken is. Számomra a szabadon, kötöttségek nélkül való tánc igazi felszabadító erővel bír, amit másoknak is közvetíteni igyekszem. 2 éven át mélyültem el az improvizációs- és drámajátékok világában, nyitott műhelyeken és több napos táborokban is, melyek szervezésében is kivettem a részem. Önkéntes kórházi meseolvasó is voltam. Szeretek túrázni, sportolni, két alkalommal jártam végig a Caminot (2009. Francia út, 2014. Északi út), 3 félmaratont és 1 maratoni futótávot teljesítettem.

2020. óta üzemeltetem kollégáimmal közös, szakmai honlapunkat, ahová rendszeresen írok pszichológia témakörben cikkeket.