‹ Vissza az oktatókhoz

Kozó Krisztina

tanár, személyiségfejlesztő - érzelmi intelligencia fejlesztő, párkapcsolati segítő, mediátor

Nagy megtiszteltetésként élem meg, hogy meghívott oktatóként csatlakozhatok a Személyiségfejlesztő Akadémia csapatához és a rajzelemzés elméleti és gyakorlati alkalmazását, a fejlesztések során való használatát taníthatom a hallgatóknak. Számomra a rajztesztek és a rajzelemzés egy rendkívül izgalmas és inspiráló terület. Amellett, hogy ez egy kutatásokkal alátámasztott tudományos módszer, személyes tapasztalataim alapján is kiválóan lehet használni a kliensekkel való munka során, hiszen a rajzok által számos tudattalan információt tudhatunk meg.

Bár eredeti végzettségemet tekintve tanár vagyok, diplomámat az ELTE-n szereztem 2004-ben, rövid idő után a versenyszférában helyezkedtem el. Ez egy meglehetősen nagy váltás volt számomra, de rengeteg lehetőséget rejtett magában, amiért mind a mai napig hálás vagyok. Különböző vállalatok felsővezetőinek tevékenységébe volt lehetőségem belelátni, és megtapasztalhattam a nyugat-európai szemléletmód, vezetési stílus és értékrendszer itthoni megvalósítását, megismertem külföldi vállalati filozófiákat. Felfedeztem a professzionalizmusra való maximális törekvés, és a munkatársak felé irányuló vezetői kommunikáció fontosságát.

Több nagy képzési projekt (TÁMOP, GINOP) előkészítésében, megszervezésében és lebonyolításában vettem részt, melyek során több száz munkatárs kommunikációs-, konfliktuskezelési- és asszertivitás tréningeken vett részt a szakmai képzések mellett. 2013 óta töltöttem be magam is felsővezetői pozíciót. A folyamatos tanulás és fejlődés mindig is központi téma volt számomra, mind saját magamat, mind pedig a munkahelyi közösségeket tekintve, mert szakmai és személyes meggyőződésem, hogy mindenkiben rendkívül sok felfedezésre váró és kiaknázatlan lehetőség rejlik, és felelősséggel tartozunk ezek kibontakoztatásáért.

L. Stipkovits Erikával 2010-ben találkoztam először, és azóta folyamatosan része az életemnek a Vele való közös munka, mely több területet is magába ölelt az évek során, ami számomra meghatározó volt. A „Személyiségfejlődés és pszichopatológia” kurzusok, majd a „Mediátor” képzés elvégzése után a Személyiségfejlesztő Akadémia első évfolyamával szereztem meg a „Személyiségfejlesztő-érzelmi intelligencia fejlesztő” 3 éves engedélyezett képzésen az oklevelet. Folytatásként elvégeztem a „Párkapcsolati segítő” továbbképzést. Prof. Dr. Vass Zoltán által vezetett Rajzelemzési Intézetben „Rajzvizsgálati szakértő” oklevelet szereztem. Nagyon szeretem a rajzteszteket használni a fejlesztési folyamatok során és kifejezetten hasznosnak találom az alkalmazásukat.

Kislányunk 2022. tavaszán született, jelenleg boldog anyuka vagyok “főállásban”.