‹ Vissza az oktatókhoz

Czifra Bernadett

EQ- és személyiségfejlesztő, mediátor, személyiségfejlesztő tréner, résztvevőközpontú felnőttoktató, párkapcsolati segítő, közgazdász, önismereti tréner

„Az idő nem gyógyít. Csak az, amit az idővel teszel.” (Edith Eva Eger). Sok idő kellett, mire ráébredtem ezen állítás igazára. Életem túlnyomó részében közgazdászként dolgoztam, azonban ez a hivatás nem elégítette ki az érzelmi szükségleteimet. Tudatosítottam azt is magamban, hogy magától semmi nem oldódik meg. Megtanultam, hogy bizonyos kihívásokkal egyszerűbb szembenézni szakképzett segítők támogatásával, akik ugyan nem tudják megoldani helyettem a problémát, de megmutathatják a helyes utat. Ez a tapasztalat pozitív nyomot hagyott bennem, s végül én is ebben a segítő hivatásban találtam rá valójában önmagamra.

Tanulmányaim és szakmai életutam:

Mérlegképes könyvelői képesítésem (2000.), majd Közgazdász diplomám (2002.) megszerzése mellett az egyetem gazdasági csoportvezetőjeként dolgoztam, majd 2002-től 15 évig egy mezőgazdasággal és kereskedelemmel foglalkozó cégcsoport gazdasági vezetőjeként. E közben 2003-tól 11 évig igazgatósági tagja voltam a Takarékszövetkezetnek. 2016-18-ig saját ruházati üzletemet is vezettem, s közben 2017-ben ismét “iskolapadba” ültem. Így ma már Érzelmi intelligenciafejlesztő-személyiségfejlesztő (Személyiségfejlesztő Akadémia, 2017-2020.), és Mediátor (ERANGER Tanácsadó és Szolgáltató Kft., 2019.) vagyok. Elvégeztem az ORGANOCO Coach és Vezetőképző Akadémia képzését (2018-2020.), és az „Emberlét” nevű képzésen mélyítettem az ismereteimet, majd a „Integrált Mindfullness”, és az „Asszertív Kommunikációs” képzéseken tanultam (Tudat és Tudatosság Kft. dr. Daubner Béla, 2020–2021.), Megszereztem a „Párkapcsolati segítő kompetenciáinak fejlesztése”, a „Személyiségfejlesztő tréner” valamint a „Résztvevőközpontú felnőttoktató” végzettségeket, valamint a „A családállítás mélyebb szellemisége, haladó technikái” tanúsítványt. (Személyiségfejlesztő Akadémia, 2021–2022.).

Középiskolás korom óta folyamatosan dolgoztam a tanulás mellett is, így sikerült sokféle szervezet működését belülről, különböző szintű beosztásokon keresztül megismernem. Szeretek csapatban dolgozni, figyelni a társaimra, együttműködve segíteni őket és folyamatosan tanulni is mindeközben tőlük. Alapvető működésmódom, hogy szükségem van a folyamat megértésére, átlátására, mely a célok elérésében mindig nagy segítségemre van.

2020-ban a Személyiségfejlesztő Akadémia kiváló tanulójaként végeztem, azóta folyamatosan építem klientúrámat, egyéniben, párban és csoportban dolgozom klienseimmel. Szívemhez legközelebb a csoportmunka áll, melyhez az első inspirációt az Akadémia gyakorlatszerzési programja adta, ahol középiskolásokkal dolgoztunk. S azóta is sokat segít a többéves saját önismereti munkám, továbbá szupervízorom és szakmai mentorom. Az Akadémián végzett munkámban célom, hogy a hallgatók önismereti útját és fejlődését alázattal, s a legjobb tudásom szerint kísérjem, bízva abban, hogy a későbbiekben ők is megtapasztalhatják a másoknak való hatékony segítés örömét.