Személyiségfejlesztő Akadémia

A Személyiségfejlesztő Akadémia létrehozásával megteremtettük a további feltételeit annak, hogy hallgatóink jól szervezett, átgondoltan felépített, színvonalas képzési folyamatban tanulhassanak, szakmailag hiteles elméleti tudást és főleg saját élményre épülő, hatékony gyakorlati módszereket, kompetenciákat sajátíthassanak el, amivel nem csak önmaguk, de mások fejlődését is segíteni, ösztönözni tudják. Eközben egy empátiás légkörű, élményközpontú közösség tagjaként olyan személyiségfejlődésen menjenek keresztül, melyek eredményeként hiteles személyiségfejlesztő szakemberré válhatnak. Fontosnak tartjuk azt is, hogy hallgatóink a szakmai tudásuk mellé szakmai végzettséget is szerezhessenek. S mivel a 2013. évi felnőttképzési törvénnyel minden előző akkreditáció hatályát veszítette, a Személyiségfejlesztő Akadémia alapítását megelőző két évben azon dolgoztunk, hogy hazánkban egy új, személyiségbeli kompetenciákat fejlesztő szakmát alkossunk meg és engedélyeztessünk, ami iskolánk fő képzési irányát adja. Mivel az engedélyeztetett képzés széleskörű szakmai ismeretekre, magas szintű szakértői tudásra épül, a szakemberré válás befektetett időt, energiát követel, egy három éves folyamat elvégzését teszi szükségessé.

Akadémiánk kiemelt célja a személyiség, az érzelmi intelligencia, az emberi kapcsolatok, vállalati struktúrák, családi és egyéb rendszerek fejlesztésének támogatása, hatékony módszereinek terjesztése. Ennek érdekében – az engedélyezett képzéseinken túl is - folyamatosan tartunk előadásokat, konzultációkat, indítunk rövidebb képzéseket, ízelítő kurzusokat is. Valljuk, hogy nem létezik egyetlen helyes, bevált magatartás, egy jó életviteli módszer, amelynek követésével gondjaink hamar megoldódnak, és a siker azonnal garantált. Abban hiszünk, hogy a fejlődés lehetősége, a veleszületett kreativitás mindenkiben ott van, amivel bárki közelebb kerülhet önmagához és másokhoz, rálelhet belső bölcsességére.

Az általunk megálmodott, létrehozott és nagy sikerrel oktatott szakmát megszerző Érzelmi intelligencia fókuszú személyiségfejlesztő szakemberek helyéről a fejlesztők térképén és sorában L. Stipkovits Erika ITT és ITT található értékes cikkeiben olvashat bővebben.