Személyiségfejlesztő Akadémia

Tanulni ma azt jelenti, hogy megélt élményeink mentén folyamatosan fejlődünk, személyiségünk pedig egyre teljesebbé válik. Elégedettebben éljük meg a környező világot, pozitívabb jelentést adunk a velünk történteknek, és eszerint viszonyulunk kapcsolatainkhoz, ami jelentősen meghatározza boldogulásunkat, döntéseinket, sikerességünket.


Évek óta több helyszínen szerveztük személyiségfejlesztő képzéseinket, ahol a több száz végzett hallgatónk a gyakorlatban hasznosítható tudást kapott, mélyült önismeretük, fejlődött önbizalmuk, szociális képességeik, érzelmi intelligenciájuk, hatékonyabbá váltak kapcsolataikban, mindennapi feladataik megoldásában.


Képzéseink tapasztalataira, folyamatos tananyagfejlesztéseinkre, valamint a társadalmi és a hallgatói igényekre támaszkodva, a megváltozott jogszabályok figyelembevételével 2016-ban megalapítottuk a SZEMÉLYISÉGFEJLESZTŐ AKADÉMIÁT.


A Személyiségfejlesztő Akadémia létrehozásával szeretnénk megteremteni a további feltételeit annak, hogy hallgatóink jól szervezett, átgondoltan felépített, színvonalas képzési folyamatban tanulhassanak, szakmailag hiteles elméleti tudást és főleg saját élményre épülő, hatékony gyakorlati módszereket, kompetenciákat sajátíthassanak el, amivel nem csak önmaguk, de mások fejlődését is segíteni, ösztönözni tudják. Eközben egy empátiás légkörű, élményközpontú közösség tagjaként olyan személyiségfejlődésen menjenek keresztül, melyek eredményeként hiteles személyiségfejlesztő szakemberré válhatnak. Fontosnak tartjuk azt is, hogy hallgatóink a szakmai tudásuk mellé államilag elismert képzettséget, végzettséget is szerezhessenek. S mivel a 2013. évi felnőttképzési törvénnyel minden előző akkreditáció hatályát veszítette, a Személyiségfejlesztő Akadémia alapítását megelőző két évben azon dolgoztunk, hogy hazánkban egy új, személyiségbeli kompetenciákat fejlesztő szakmát alkossunk meg és engedélyeztessünk, ami iskolánk fő képzési irányát adja. Mivel az engedélyeztetett képzés széleskörű szakmai ismeretekre, magas szintű szakértői tudásra épül, a szakemberré válás befektetett időt, energiát követel, egy három éves folyamat elvégzését teszi szükségessé.


Akadémiánk kiemelt célja a személyiség, az érzelmi intelligencia, az emberi kapcsolatok, vállalati struktúrák, családi és egyéb rendszerek fejlesztésének támogatása, hatékony módszereinek terjesztése. Ennek érdekében – az engedélyezett képzéseinken túl is - folyamatosan tartunk előadásokat, konzultációkat, indítunk rövidebb képzéseket, ízelítő kurzusokat is. Valljuk, hogy nem létezik egyetlen helyes, bevált magatartás, egy jó életviteli módszer, amelynek követésével gondjaink hamar megoldódnak, és a siker azonnal garantált. Abban hiszünk, hogy a fejlődés lehetősége, a veleszületett kreativitás mindenkiben ott van, amivel bárki közelebb kerülhet önmagához és másokhoz, rálelhet belső bölcsességére.


Baráti üdvözlettel:


L. Stipkovits Erika, az Akadémia igazgatója