A Kamara elfogadta az SZPK-t!

‹ Vissza a híreinkhez

Majdnem két éves tervező, előkészítő, kivitelező és engedélyeztetési munka után, 2016. novemberének végén a a felnőttképzési törvény szerint illetékes Program Bizottság elfogadta az Érzelmi intelligenciafejlesztő szakmai programkövetelményt (SZPK-t).

Óriási öröm és büszkeség számunkra, hogy az Érzelmi intelligenciafejlesztő szakképesítést, a képzési szerkezetet, a modulokat és óraszámokat is meghatározó SZPK-t Licskainé Stipkovits Erika vezetésével, Akadémiánk csapata találta ki, tervezte meg, dolgozta ki és a hosszú és sok munkával járó eljárás során engedélyeztette. Ezalatt Pásztor Eszter felnőttképzési szakértővel dolgoztunk, akiben professzionális segítőtársra és partnerre találtunk az engedélyeztetési munka során.


A Bizottság a beadott javaslatunk elbírálásakor az alábbi döntést hozta:


A Program Bizottság a 2016.10.20. napján tartott ülésén a 00710-16 nyilvántartási számú felnőttképzési szakmai programkövetelmény javaslat esetében döntött és megállapította, hogy a javaslat megfelel a felnőttképzési szakmai programkövetelmények nyilvántartásba vételének követelményeiről és eljárási rendjéről, valamint a szakmai végzettség megszerzésének igazolásáról szóló 59/2013. (XII. 13.) NGM rendelet 2. § (1)-(5) bekezdésében foglalt követelményeknek.

A felnőttképzési szakmai programkövetelmények nyilvántartásba vételének követelményeiről és eljárási rendjéről, valamint a szakmai végzettség megszerzésének igazolásáról szóló 59/2013. (XII. 13.) NGM rendelet 4. § (3) bekezdés a) pontja értelmében a Program Bizottság a felnőttképzési szakmai programkövetelményt SzPk-00163-16-03 0 02 4 azonosítószámmal Érzelmi intelligenciafejlesztő megnevezéssel vette nyilvántartásba.


Ahogy az engedélyező  Hatóság szakemberi fogalmaztak, az SZPK közkincs, így más is használhatja, de csakis úgy, ahogy mi kidolgoztuk. Tehát ha rajtunk kívül  bárhol képzik Magyarországon az Érzelmi intelligenciafejlesztő szakembereket, azt csakis az általunk összeállított szakmai elvek és követelmények alapján tehetik.

Tehát büszkén mondhatjuk, hogy ezt a képesítést mi alkottuk, és a rengeteg munka gyümölcseként bejegyeztettük az Érzelmi intelligencia fejlesztő szakmai programkövetelményt!