‹ Vissza az oktatókhoz

Rosta Teodóra

szakpszichológus, pszichoterapeuta, tanár, tréner-szupervízor

"... az, hogy jól bánjunk egymással, attól függ, hogy ne felejtsük el, hogy a másik hihetetlenül más. Végtelenül más, mint én vagyok. (Feldmár András)"


A Személyiségfejlesztő Akadémia meghívott oktatója vagyok, pszichoterapeuta, klinikai szakpszichológus, középiskolai tanár. Az életben mindig a kíváncsiság , az ismeretlen felfedezése, megtapasztalása hajtott előre. Talán ennek is köszönhető, hogy több, egymástól markánsan eltérő pszichoterápiás módszerben is képződtem (integratív hipnoterápia, kognitív-viselkedésterápia, tranzakcióanalízis, pszichodráma). Tranzakcióanalitikus képzőként és szupervízorként 2012. óta dolgozom.


Tanítottam egyetemen, főiskolán évekig, dolgoztam szociális szférában gyermekjóléti szolgálatnál, az egészségügyben járó- és fekvőbetegellátásban, jelenleg főállásban magánpraxisban dolgozom pszichológus, pszichiáter kollégáimmal együtt.


Szegedi egyetemen töltött hallgatói éveim alatt először pályalélektannal kezdtem foglalkozni, majd munka mellett az ELTE-n szereztem pszichológus diplomát. Gyermekeim születése után a Semmelweis Egyetemen tanultam tovább és szereztem előbb a klinikai szakpszichológusi, majd a pszichoterapeuta szakvizsgát.


"Kalandoztam" médiaterületeken kiválasztásban, majd trénerként is. Rendszeresen adok elő szakmai fórumokon, kongresszusokon.


Hitvallásom három szóban foglalható össze: szabadság, kíváncsiság, kapcsolat.Széchenyi 2020