Felvételi vizsgák a 2024. szeptemberében induló képzéshez!!

‹ Vissza a híreinkhez

A 2024. szeptemberében – Győrben és Budapesten - induló, államilag elismert szakképesítést adó, Érzelmi intelligencia fókuszú személyiségfejlesztő megnevezésű képzésünk megkezdésének egyik feltétele a pályaalkalmassági vizsga sikeres teljesítése.

Következő felvételi időpontok:

2023. november - december

Helyszín: Budapest és Győr


A pályaalkalmassági vizsga menete:

A felvételi vizsga időtartama kb. 1,5 - 2  óra, mely két részből áll: írásbeli és szóbeli vizsgából.

Írásbeli vizsga: célja a tájékozottság mérése a kötődés, az ember pszichés működése és az érzelmi intelligencia témaköreiből a megadott tananyag iránymutatásával.

Követelménye: egy 30 perces tesztkérdésekből álló feladatlap kitöltése.

Szóbeli vizsga: irányított beszélgetés, melynek célja a jelentkezők szakma iránti motivációjának és érzelmi intelligenciájának feltérképezése.


A felvételi tananyaga:

1. „Az érzelmi analfabétizmus ára” és „Érzelmek iskolája” - Daniel Goleman: Érzelmi intelligencia (Háttér Kiadó, Budapest 1997.) 343-423. oldal.
2. „A legelső köteléktől a szülői szerepvállalásig (Bevezetés)”  - L. Stipkovits Erika: Szeretettel sebezve – szülőkről felnőtt gyerekeknek (HVG Könyvek, Budapest 2015.) 21-42. oldal.
3. „A kötődés hálója (Bevezetés)” - L. Stipkovits Erika: Ölelni és ölre menni – testvérekről nem csak szülőknek (HVG Könyvek, Budapest 2016.) 15-27. oldal.
4. „A fájdalom, mint testünk jelzése” – „Felismert és félreismert érzelmeink szerepe az önismeretben” -  „Reális gondolatok, jobb megküzdések” - L. Stipkovits Erika: Közelebb önmagunkhoz – az önismeret útján a teljesebb életig (HVG Könyvek, Budapest 2022.) 9-110. oldal.


A felvételi eljárás díja:

Az eljárás díja 20.000.- Ft, mely számla ellenében átutalással fizetendő a jelentkezést követő információs levélben meghatározott feltételek és ügymenet szerint. A díj tartalmazza a jelentkező írásbeli és szóbeli vizsgáztatásának díját és a regisztráció költségeit is.


A felvételi eredménye:

Az egyes vizsgarészek együttes átlagának legalább 60 % - os eredménye minősül sikeresen teljesített felvételi vizsgának. A felvételi eredményének kihirdetése a vizsgát követő 14 napon belül, írásban (e-mail) történik.


Az államilag elismert szakképesítést adó képzésünk bemeneti feltételei a következők:

1.    Felsőfokú végzettség (egyetemi/főiskolai oklevél vagy diploma)
2.    Pályaalkalmassági vizsga sikeres teljesítése

Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal a "Kapcsolat" menüpontra klikkelve!


Várjuk jelentkezését!