Érzelmi Intelligencia fókuszú személyiségfejlesztő szakember képzés

Sok-sok gyakorlaton és tapasztaláson alapuló, önbizalom- és önbecsülésfejlesztő, konfliktus- és stresszkezelő, hatékonyság- és motivációnövelő szakképzés azoknak, akik egy új, keresett szakmát tanulnának miközben saját maguk is szeretnének fejlődni.

A hiánypótló szakemberképzés L. Stipkovits Erika szakmai vezetésével, minden év szeptemberében indul Győrben és Budapesten.


Az Érzelmi intelligencia fókuszú személyiségfejlesztő képzésen

 • 600 órában foglalkozunk a személyiségfejlesztéssel elméletben és gyakorlatban egyaránt,
 • ebből 100 órában kifejezetten az önismeret és az önfejlesztés kerül a középpontba,
 • a “tananyag” több mint 80 %-a gyakorlati jellegű, saját élmény alapú,
 • az életszerű gyakorlatokból szerzett tudás remek bázist biztosít a későbbi munkához,
 • rengeteg egyéni és csoportos élménnyel gazdagodhat, szerezhet ismereteket,
 • alapos pszichológiai tudás mellett egyéni fejlesztő módszereket, kapcsolati – és csoportdinamikát tanulhat (módszerek: tréningmódszerek, NLP, imagináció, mindfulness, stresszoldás, szimbólum- és meseterápia, bodywork, család-, rendszer- és szervezetállítás)
 • kellő mélységig hatolva saját érzelmi intelligenciája és személyisége is fejlődik,
 • hatékonyabbá válik a kommunikációja és problémamentesebbek lesznek az emberi kapcsolatai, saját szociális kompetenciái is fejlődnek,
 • javul a stressztűrőképessége, nő az önbizalma és önbecsülése,
 • az itt megszerzett tudás a személyiségfejlesztő munkán kívül a magánéletben, a társas kapcsolatokban és az élet minden területén segítheti, ahol csak emberekkel kerül kapcsoltba.

A képzésen tanultak egyaránt javulást hoznak a saját életébe. Kiegyensúlyozottabbá, harmonikusabbá és sikeresebbé válik, miközben szakemberként az élet rengeteg területén hasznosíthatja megszerzett tudását.

Tudjon meg többet az Érzelmi intelligencia fókuszú személyiségfejlesztő képzésről! Töltse le MOST ingyen a részletes tematikát!

Töltse le INGYEN a tematikát!

Nem szeretjük a spamet, ezért mi sem küldünk. E-mail címét biztonságosan kezeljük és nem adjuk ki harmadik félnek.

500 óra elmélet és gyakorlat + 100 óra önismeret, tele egyéni és csoportos gyakorlatokkal

Magas színvonalú, széleskörű, személyes élményekre és tapasztalatra épülő valódi tudás

Önfejlesztőknek, személyiségfejlesztő szakembereknek, és értéket adó szakmát keresőknek


A jövő hiányszakmája
kulcs a boldog, kiegyensúlyozott és sikeres élethez

A mindennapi stresszhelyzetek, a munkahelyi konfliktusok, családon belüli nézeteltérések és veszekedések tartós haragot, frusztrációt és negatív érzéseket válthatnak ki az emberből, amely az élet minden területén érezteti hatásait. Számtalan kutatás bizonyítja ugyanakkor, hogy napjainkban a sikeres, kiegyensúlyozott élethez és a gazdaság sikeres működéséhez nem értelmi zsenikre, sokkal inkább érzelmi intelligenciával rendelkező szakemberekre lenne szükség.

Az érzelmi intelligencia a saját és mások érzelmeinek érzékelését, kezelését és az emberi kapcsolatok pozitív befolyásolását jelenti. A személyiségfejlesztés hatására könnyebben felismerhetővé és megnevezhetővé válnak az érzelmek (pl. harag, düh, szomorúság, félelem) és az azokat kiváltó mélyebb okok. Hatékonyabbá válik a frusztrációtűrés, a stresszkezelés, minimalizálható a szorongás, agresszió, az indulatosság, miközben javul az önkontroll képessége, és egyre több pozitív érzés bukkan fel magunk és embertársaink irányába. Az emocionális intelligencia fejlesztésével a legtöbb konfliktus megelőzhető vagy egyszerűbben megoldható. Ezért meggyőződésünk, hogy ezt a készséget mindenkinek fejlesztenie kellene, aki harmonikus, sikeres életre vágyik.

Az érzelmi intelligencia fejlesztésének hatása az élet minden területén látványosan jelentkezik:

 • jelentősen nő a magánéleti és munkahelyi elégedettség,
 • fokozottan javul a konfliktuskezelés minősége,
 • egyre könnyebben oldhatók meg a kapcsolati problémák,
 • határozottabbá, eredményesebbé válik a kommunikáció,
 • harmonikusabbá válik a viszony önmagunkkal, a családtagokkal, munkatársakkal és másokkal egyaránt.

Vélemények

Tizenkét évvel ezelőtt a saját életemet kezdtem az egyéni önismereti módszerek segítségével megérteni. Később arra jöttem rá, hogy szeretném másoknak is megmutatni ezt az utat. Saját megtapasztalások a fejlesztői munkában való hitemet szilárdították meg.

Az Akadémián valami olyasmit kapnak a tanulók, amit nehéz megfogalmazni. Értékes tudást, gyakorlatias megközelítést, mindezt hiteles szakemberektől....de ennél valami sokkal többre számíthat, aki az Akadémiára jelentkezik. Én egy megtartó, és támogató közegben találtam magam, ahol mindez nem ért véget a  tanúsítvány megszerzése után sem. Izgalmas az út, ami bejárható a képzés során. A tanulás élménnyé változik, és a saját önismereted válik a saját tanároddá.

Megtiszteltetés volt számomra, hogy a tanúsítvány osztás ünnepélyes keretein belül elhangzott a versem amit a 3 év zárása inspirált bennem. Számomra ez a vers összegezte mindazt, amit kaptam, megéltem, átéltem az Akadémia keretein belül.


Hogy mondjam el

Hogy mondjam el
Szó nem leli számat...

Hogy mondjam el, hogy milyen az együtt lét
Hogy milyen mikor sok ember együtt lép.
Együtt haladnak ugyanazon a hegyen, az út saját,
az élmény közös, de a lépés rögös.

Hogy mondjam el, hogy milyen érzés
sírni de együtt kibírni.
És meghatódva látni, hogy van itt rend
de belül kell kiásni.

Hogy mondjam el, hogy milyen az élmény ha AHA,
amikor megcsap a ráébredés szaga.
Mert átégett a bőrödön,
ahogy látod, hallod a fájdalomból születő örömöd.

Hogy mondjam el, hogy milyen a tér, amely megtart
és ahová a lélek hazatér
Olyan mint egy jó anya,
csak ad és érted szól minden szava.

Nem kell elmondani, mert mi ezt éreztük
Nem kell megmagyarázni mert mindannyian értettük.
Hálával és köszönettel búcsúzunk nagy szeretettel.

Igazi Barbara Éva

Érzelmi intelligencia fejlesztő - Személyiségfejlesztő, Integrál tanácsadó, Műszaki menedzser

Hallgatóként:

Egyik legjobb döntésemnek bizonyult, hogy jelentkeztem a Személyiségfejlesztő Akadémiára. Csodálatos emberek, rendkívül felkészült és hiteles szakemberek tanítanak, vezetnek, támogatnak itt bennünket. Elhivatottságuk, szakmai hitelességük, közvetlenségük és emberségük tiszteletet ébreszt bennem és egyúttal követendő példát tár elém.

Az önismeret olyan számomra, mint egy izgalmas utazás. Csodálatos kaland, tele kihívásokkal és élményekkel. Gyakran ismeretlen, járatlan helyekre tévedek, ami időnként félelmetes, de közben rejtett szépségek tárulnak fel. Ehhez a kivételes utazáshoz a legjobb idegenvezetőket kaptam itt. Ők támogatnak, buzdítanak, bátorítanak. A legnagyobb biztonságban érzem magam mellettük.  

S ajándékként a vezetők mellé csodálatos útitársakat is kaptam. Olyan, mintha egy nagy család lennénk. Együtt sírunk, együtt nevetünk. Megbízunk egymásban, és elfogadjuk, tiszteljük egymást. Fantasztikus érzés, hogy megoszthatom velük legmélyebb félelmeimet, legtitkosabb vágyaimat is, s tudom, hogy nem kell félnem, hogy kinevetnek, vagy elítélnek. Bátran vállalhatom önmagam, nem kell semmilyen elvárásnak megfelelnem. Az álarcok lassan mindannyiunkról lehullnak, s kezdünk visszatalálni valódi önmagunkhoz.


Végzett személyiségfejlesztőként:

A Személyiségfejlesztő Akadémián töltött három év nagyon meghatározó szerepet töltött be az életemben. Nagyon sok élmény, felismerés, megértés színtere volt számomra az Akadémia.  
Rengeteg dolgot tanultam az emberi működésről és önmagamról. A saját önismereti élményekhez sokrétű elméleti hátteret is kaptunk, ami támogatott a megértésben. Ráláttam sok elakadásomra, téves gondolatmintázatomra, a viselkedésem mögött meghúzódó érzelmekre, sérülésekre. Ezáltal sokkal közelebb kerültem valódi önmagamhoz ebben a három évben, mint előtte több évtized alatt.
A megszerzett tudást leginkább a mindennapi életben hasznosítom, s kapcsolataim minőségében érezhető legjobban a változás. Igazabb, közvetlenebb és megértőbb módon tudok kapcsolódni a körülöttem élőkhöz. S ezáltal könnyebben és simábban megoldódnak a nehéz élethelyzetek is.
Közben gyűjtöm az erőt, hogy a tanultakat továbbadjam, s a hozzám forduló embertáraimat segíteni tudjam abban, hogy mélyebb szinten megértsék önmagukat, s a körülöttük történő eseményeket.   
Hálás szívvel és nagy szeretettel gondolok vissza oktatóimra és csoporttársaimra. Sok szép emléket őrzök szívemben az együtt töltött időről és a közösen megélt felfedezésekről, amit ezúton is köszönök.

Földiné Pék Rita

Közgazdász, Érzelmi intelligencia fejlesztő–Személyiségfejlesztő

Hálás vagyok a sorsnak, hogy amikor a jogi pályámon bezárult mögöttem egy ajtó, kinyílt egy másik, az Akadémia ajtaja.

Azt gondolná az ember, hogy túl az 50-en már nem sok újat tartogat az élet, és lassacskán csak a visszatekintés van hátra….. Az akadémiai éveknek köszönhetem, hogy  meg tudtam küzdeni az egzisztenciális válsággal, hogy mélyebb veszteségélmény nélkül átvészeltem az üres fészek szindrómát, és sorolhatnám, mennyi új nézőpontot, megtapasztalást adott, míg az önismereti utat jártam, és járom ma is. Az itt tanultak által tudtam szintetizálni addigi ismereteimet, gondolok itt a grafológiai tanulmányaimra, a mediátori tapasztalataimra, az agykontroll által megtapasztaltakra,  korábbi olvasmányaimra, különféle tanfolyamokra (tarot, kabbala, alkímia, amik az ezotéria világába vezettek átmenetileg.)  Mindezek megkoronázása számomra az akadémiai képzés, ami egy új rálátást adott a korábbiakra, és már azt is tudom, hogy azok miért nem hozták el a várva várt változást.

Nehéz volt megélni, hogy véget ért a 3 éves alapképzés, ahol együtt éltünk meg magasságokat, és mélységeket. Az a csoportlélek, ami közöttünk kialakult, örökre összetart bennünket. Itt azok lehettünk , akik vagyunk ! „Egymás szelíd tükrében valódibb arcunkra leltünk „- ahogy egyik  kedves csoporttársam a tanúsítványosztó ünnepségre írt versében fogalmazott.


Két évvel ezelőtt lázasan készültem a záróvizsgára, ma pedig már kliensekkel dolgozom, és én bíztatom őket, hogy soha nem késő váltani, változni, és változtatni. Nekem is egy olyan álmom vált valóra, amit már álmodni sem mertem.

A fejlődésnek azonban soha nincs vége.  Mindig lehet jobban élni az életünket, és ezt a csodás szakmát egyre jobban csinálni, amihez az Akadémia és a Személyiségfejlesztők Egyesülete minden segítséget megad. A szupervíziók, a ráképzések ( befejeztem a Párkapcsolati segítő képzést, és már várom, hogy jövőre mivel tudom folytatni a fejlődést) mind-mind elmélyítik bennem azt az érzést, hogy egy értéket adó közösséghez tartozom.


Nemeskériné dr. Botykai Rita Nóra

Érzelmi intelligencia fejlesztő–Személyiségfejlesztő, Párkapcsolati segítő

Hallgatóként:

A Licskainé Stipkovits Erika által vezetett Személyiségfejlődés és pszichopatológia I.-III. képzések elvégzése után elmondhatom, hogy egészen „más színben” látom a világot.

Már eddig is nagyon sokat tanultam Erikától és nem kérdés, hogy ezt mindenképpen szeretném folytatni.

Jelentkeztem az Akadémiára és nagyon várom, hogy induljon a képzés, mert saját tapasztalatból tudom, hogy mennyit ad a megszerzett tudás.


Végzett személyiségfejlesztőként:

A Személyiségfejlesztő Akadémia 3 éves képzésének elvégzése után nem volt kérdés számomra, hogy amennyiben lesz lehetőség a folytatásra, akkor azon mindenképpen szeretnék részt venni.
Már a 3 év alatt is olyan sok tudást kaptunk és annyi megtapasztalásban volt részünk, aminek a hatását én személy szerint nem csak kapcsolataim minőségében érzékelhettem és munkám során hasznosíthattam, hanem az egész életem "beleállt", rátalált arra az irányra, amire tulajdonképpen szívem mélyén mindig is vágytam, de amitől mégis távol tartottam magam.
A párkapcsolati képzés újabb elméleti tudást, számos saját élményen alapuló megtapasztalást, újabb ön- és társismereti élményt és gyakorlási lehetőséget hozott. Ezek hihetetlenül sokat jelentettek abban, hogy a biztonságos környezetben, tanáraink által felügyelt és támogatott keretek között tapasztalatokat szerezzünk a későbbi kliensekkel való éles fejlesztésekhez.
A mindkét képzés során tanáraink magas elvárásokat támasztottak velünk szemben és cserébe megosztották velünk óriási tapasztalatuk és tudásuk újabb részeit fegyelmezett, de humorral fűszerezett és szeretetteli és elfogadó légkörben.
A párkapcsolati képzést is csak ajánlani tudom.
Kozó Krisztina

Igazgatóhelyettes - Spirit Hotel ***** Sárvár, újdonsült anyuka, Érzelmi intelligencia fejlesztő–Személyiségfejlesztő, Párkapcsolati segítő

Hallgatóként:

31 éve vagyok gyermekorvos. Hiszek a betegségek pszichoszomatikus voltában, a lélek megbetegítő, gyógyító erejében, és abban, hogy bármilyen változáshoz mi magunknak kell változnunk, fejlődnünk, amelyhez az önismeret elengedhetetlen. Hiszem, hogy önmagam mélyebb megismerésével, személyiségem fejlődésével, kommunikációm javulásával a gyógyításban is még eredményesebb lehetek, és kapcsolataim is még jobbá válhatnak.

L. Stipkovits Erika személyisége, és az általa képviselt értékek miatt választottam a Személyiségfejlesztő Akadémia Érzelmi intelligenciafejlesztő-Személyiségfejlesztő képzését. Az elmúlt idő tapasztalatai azt bizonyítják, jó választás volt. Gyakorlatorientált, jó hangulatú, empatikus képzésben van részem, már eddig is sokat tanultam magamról, az emberi pszichéről, a kapcsolatokról, és megbizonyosodtam tanáraink, mestereink magas fokú szakmai és emberi kompetenciájáról. Meggyőződéssel ajánlom a képzést a fejlődni, fejleszteni vágyóknak.


Végzett személyiségfejlesztőként:

Kezdettől fogva éreztem, hogy jó döntés volt az Akadémia képzésére való jelentkezésem, s bár többször felmerült bennem, hogy "kellett ez nekem?", ma már a szenvedésen keresztüli felismerések, élmények hozadékát élvezve, melyek pozitív változást hoztak kapcsolataimba, biztos vagyok benne, hogy "kellett", és megérte. Hálás vagyok tanáraimnak a komoly elméleti alapokra épülő és gyakorlati megtapasztalásokra alapuló módszerek és technikák professzionális módon való átadásáért, a csoportnak az elfogadó, megtartó ereje miatt, melyek önismereti utamon kísértek, segítettek. Mindezek hozzájárultak önmagam és szeretteim mélyebb megértéséhez és elfogadásához, önmagam feloldozásához, természetesen a felelősség vállalása mellett. Tisztábban látom: mi az én felelősségem, és mi a másoké, nem kell mindenért vállalnom a felelősséget, de magamért viszont igen, a döntés az én kezemben van. A tanultak hatására önmagam "igazibb" megismerése, elfogadása segítettek, hogy kapcsolataim "igazibbá" válhassanak. Segítő komplexusom jól halad a segítő attitűd felé, és egyre többet gyakorlom a "jó lenni" helyett a "jól lenni" állapotot. A metakérdések megismerése és használata sokat segített az "igazodva vezetés" fejlesztésében, melyek munkámban és magánéletemben is eredményes változásokat hoztak. A tanult technikák, módszerek segítettek megértenem a tudatalatti jelentős szerepét, a megértés és az elfogadás mellett, ma már keresem az egyediséget és a történetiséget, amely nagy segítség a pszichoszomatikus betegségek okainak felismerésében és gyógyításában. Bár nem személyiségfejlesztőként dolgozom, naponta hasznosítom gyerekorvosként a tanultakat, a szülőkkel való kommunikációban, és "fejlesztem" a gyerekek önerőinek mozgósítását a gyógyulás érdekében, remélve, hogy így egy minőségibb ellátást biztosítok számukra. Őszinte meggyőződéssel ajánlom a Személyiségfejlesztő Akadémia képzéseit a fejlődni, fejleszteni vágyóknak.

dr. Márton Mónika

Gyermekorvos, Érzelmi intelligencia fejlesztő–Személyiségfejlesztő, Párkapcsolati segítő

Hallgatóként:

Néhány éve végeztem el a Személyiségfejlődés és pszichopatológia tanfolyam I.,II. és III. részét, amelyeken L. Stipkovits Erika oktatott minket. A tanfolyamokon rengeteg érdekes gyakorlatot végeztünk, személyiség teszteket tölthettünk ki, amelyek segítettek a sok elméleti tudás megszerzésében. Az itt tanultak nagy segítségemre voltak munkámban és magánéletben egyaránt.

Jelenleg Weisz Ildikóhoz járok egyéni személyiségfejlesztésre és gyakran veszek részt az általa vezetett csoportos családállításokon is.

Mindkét szakembert szakmailag és emberileg is tisztelem és nagyra tartom, így izgatottan, már-már türelmetlenül várom, hogy elkezdődjön az Érzelmi intelligencia fejlesztő-személyiségfejlesztő képzés, amelyre természetesen már jelentkeztem.


Végzett személyiségfejlesztőként:

Magánéleti problémák tereltek személyiségfejlődésem “rögös” útjára. Ezen az úton nagy segítségemre voltak a Személyiségfejlesztő Akadémia alapítói, akiket emberileg és szakmailag is nagyra becsülök. Így nem volt kérdés számomra, hogy az Akadémia megalapításakor rögtön jelentkezem az első évfolyamra hallgatónak. Az iskola elvégzése rengeteg élménnyel, felismeréssel, tudással gazdagított, szakmámban és magánéletemben is sokat segített, de természetesen energiabefektetéssel is járt. Mégis, ha valamit utólag másképp csinálnék az az, hogy időt, energiát nem kímélve még jobban kihasználnám azt a rengeteg lehetőséget, amit az iskola a fejlődésünkhöz, a tanulásunkhoz nyújtott.
A tanárok maximális hozzáértéssel és szeretettel terelgettek, tanítottak és készítettek fel minket személyiségfejlesztő tevékenységünkre. Ezt a magas színvonalú és hiánypótló képzést szívből ajánlom mindazoknak, akik “csak” saját önismeretüket, személyiségüket fejlesztenék, valamint azoknak is, akik másoknak szeretnének ebben segíteni és egy igazi hivatást elsajátítani. Nagyon hálás vagyok, hogy a 3 év élményeinek a részese lehettem.

dr. Pintér Márta Angelika

Fogszakorvos, fogszabályozó szakorvos- Mosonmagyaróvár, Érzelmi intelligencia fejlesztő–Személyiségfejlesztő

Hallgatóként:

20 éves multinacionális szervezetekben töltött pályafutásom alatt elég sok képzésen vettem részt, HR szakemberként, vezetőként pedig volt rálátásom a szolgáltatók piacára is. Mindezek ismeretében bátran állíthatom, hogy jelenleg a Személyiségfejlesztő Akadémia képzése az egyik legszínvonalasabb képzések egyike Magyarországon. Alapvetően a 3 év időtartam meggyőzött arról, hogy itt nem egy gyorstalpalóról van szó. A képzés akkreditációjának folyamata is 3 éves volt, tehát a tematika, a felépítés többszörösen átgondolt. S megfontolt döntésem mellett szólt az is, hogy egy olyan szakértői gárda oktatja, adja át tudása legjavát, akik „nemcsak” elismert, szakmájukat elhivatottan, szenvedéllyel végző szaktekintélyek, hanem kiváló emberek is. Az Akadémiát pedig a valóságban is megtapasztalva annyit tudok csak mondani, hogy nem csalódtam, még a magas elvárásaimat is túlszárnyalta az az inspiráló közeg, amibe kerültem. Mindannyiunk nevében mondhatom, hogy mindig várjuk az alkalmakat, hogy együtt lehessünk. Elfogadó, befogadó, kreatív, tanulni vágyó közeg, ahol bátran és biztonságban vághatunk neki az önismerettel, elméletekkel, sokszínű módszerekkel, technikákkal és gyakorlatokkal dúsan szegélyezett szakemberré válás útján.


Végzett személyiségfejlesztőként:

A képzésben való részvételem egy tudatos és átgondolt döntés eredménye, melynek célja a profibb szakemberré válás mellett az volt, hogy személyes tapasztalás útján sajátítsam el azokat a jövőbeni technikákat, amelyeket aztán majd én is alkalmazni fogok, ezzel egyben fejlesztve, mélyítve saját önismeretemet is. Céljaimat elértem, jóllehet a fejlődésnek nincs zenitje, életem végéig tartó folyamat.
Az akadémiai képzésben kiemelkedőnek találom a képzés tematikáját, amely sokszínű, összetett, megközelítése holisztikus. Ezalatt azt értem, hogy nemcsak a tudásra fókuszál, hanem a módszertani megoldásokra és a fejlesztő készségtárának bővítésére is. A 3 éves időtartam pedig megkövetelte a kitartást, saját, belső hajtóerőnk valódi megtalálását, valamint az önszerveződésen alapuló gyakorlásokat, amelyek igazi barátságokkal és kapcsolatokkal ajándékoztak meg.
Számomra a 26 fős létszám - a kiscsoportos vagy páros gyakorlások ellenére – az oktatóktól kapott és személyre szóló visszajelzések tükrében túl nagy volt.
Hiszem, hogy minden iskola, képzés, vagy fejlesztés esetén sok mindenről lehet beszélni, de lényeg az oktatók személye: tudásuk, tapasztalatuk, karizmájuk és szenvedélyük, hitük, elkötelezettségük az iránt, amiről beszélnek. Számomra emellett volt még valami nagyon fontos, ami valóban hitelessé tette ezt a képzést: a felvállalt esendőségük, sebezhetőségük és érzékenységük. Köszönöm!

Sándor Andrea

Coach, Szervezet- és változásmenedzsment szakértő, Érzelmi intelligencia fejlesztő–Személyiségfejlesztő

Hallgatóként:

Az elmúlt két évnek, melyet az Akadémia berkeiben töltöttem, rengeteget köszönhetek. Annak ellenére, hogy az iskolát megelőzően egy nagyon intenzív 2 éves önismereti folyamat és ezáltal a személyiségem fejlődésének köszönhetően az egész életem megváltozott, már az első év bebizonyította azt a tényt, hogy az önismereti munka egy élethosszig tartó folyamat. A 100 órás önismeret, melyet a képzés részeként abszolváltunk, új mélységekbe vitt az életem több területén is. Színvonalas és egyben sokoldalú tantárgyaink nem engedték, hogy unatkozzunk, illetve azt is sikerült megtapasztalunk, hogy milyen önismereti lehetőségek rejlenek az egyes tantárgyak tanulása közben. Éppen ezért, az első év végével -bár papíron igen- korántsem ért véget az önismereti munka, ugyanis a tantárgyak a második évben, a különféle integratív módszerek gyakorlatban való elsajátítása közben személyiségünk óriásit fejlődött, és biztos vagyok benne, hogy ez az utolsó évben tovább hatványozódik majd. Számomra az oktatás menetében éppen ez a gyakorlatorientáltság ami a legjobban tetszik, ugyanis azt gondolom, csak így válhatunk a jövőben kongruens, hiteles személyiségfejlesztőkké.


Végzett személyiségfejlesztőként:

A Személyiségfejlesztő Akadémián tanultam meg igazán, hogy a nyúl ürege sokkal mélyebb, összetettebb és izgalmasabb is, mint addig gondoltam. A hároméves képzést megelőzően már pár évet eltöltöttem az önismerettel, így nem volt teljesen ismeretlen az a világ, amelybe az Akadémia kalauzolt bennünket. Hálás vagyok mindazért, hogy egész idő alatt ösztönözve voltunk arra, hogy a legnagyobb önismeret a mindennapokban rejlik, így próbáltam az évek során megtanulni, hogy ne csak az iskola falai között akarjak rálátni önmagamra, hanem a hétköznapi szituációkban is lássam meg az egyes helyzetek igazi mozgatórugóit, pszichodinamikáját. Úgy érzem, hogy ez a képesség az egyik kulcstényezője a kliensekkel való munkának is. A képzés és a megszerzett szakma egyértelműen nem csak arról szólt, hogy járjuk végig a 3 évet, menjünk át a vizsgákon, hanem mindannyian indultunk valahonnét, és időről időre fejlődtünk. Számomra az is nagy feladat volt, hogy a mindenáron segíteni akarásból (komplexusból) végül igazi segítői attitűd lehessen, hiszen segíteni igazán csak azon lehet, aki azt saját maga akarja. Hálás vagyok, hogy a záróvizsgát követően lehetőségem van a csoportos és egyéni szupervízióra, ami minden alkalommal továbbra is új szintekre léptet mind szakmailag, mind önismeretileg. Számomra az Akadémia többet jelent egy iskolánál. A kislányom a felvételim után 1 héttel született meg, így az egész képzés alatt egy hatalmas plusz dolgot is kaptam: más szemmel is tudtam figyelni mindazt, amit a fejlődéslélektanból megtanultunk. Nem volt mindig könnyű előre tudni, hogy mivel mit ronthatok el, de ugyanakkor csodálatos érzés is volt, és az a mai napig. A COVID lezárt időszakát nem tudtam volna tanulásként és fejlődésként felfogni, ha nincs ilyen múlt mögöttem. Három szó a Akadémia csapatának: HÁLA, KÖSZÖNET és SZERETET.

Vörös Zsuzsanna

Vegyészmérnök, Csoportos fitness instruktor, Mozgás- és rehabilitációs tréner, Vállalkozó, Érzelmi intelligencia fejlesztő–Személyiségfejlesztő, Család- rendszer- és szervezetállító, Párkapcsolati segítő - Nagymegyer

Hallgatóként:

Két évvel ezelőtt léptem az önismereti fejlődés kapujába, amikor L. Stipkovits Erika saját gyermekkori traumáim feldolgozásában segített. Később ennek hatására jelentkeztem a Személyiségfejlesztő Akadémiára, mely már az első félévével is sokat adott számomra. 33 éves vagyok, folyamatosan képeztem magam, néhány iskolán és több tanfolyamon is túl vagyok. Az Akadémia azonban minden eddigi várakozásomat felül múlta, minden túlzás nélkül. A legelső évfolyam hallgatójaként megtisztelve érzem magam, hogy ilyen profi oktatásban részt vehetek. Az első pillanattól kezdve, beleértve a felvételi eljárást is, precíz és pontos információkat kaptam mindenről. Az első olyan képzésem, ahol azt érzem, hogy az oktatók szívvel lélekkel tanítanak és fontos, hogy igazi tudást adjanak tovább, amit valóban hasznosítani tudunk majd szakmailag, jelenleg pedig a munkában és a magánéletben egyaránt. Minden konzultációról gazdagabb és gazdagabb tudást szerezve térek haza, amiket már azonnal be tudok építeni a minden napjaimba. Ha az Akadémia egy könyv lenne, a következő címet adnám neki: AZ ÉLET BIBLIÁJA és kötelező olvasmánnyá tenném. Szembe nézni önmagunkkal, azt gondolom az egyik legnehezebb dolog az életben. Egy nagyon fontos dolgot vihettem azonban haza már az évnyitóról, egész pontosan Wiesz Ildikó köszöntőjéből egy morzsát, ami azóta is bennem él, és erőt ad! Remélem, jól idézem szavait: "a személyiségfejlődéssel az életünk nem feltétlenül könnyebb, de mindenesetre igazabb lesz"! Örülök, hogy az igazabb utat választottam!


Végzett személyiségfejlesztőként:

A Személyiségfejlesztő Akadémia nemcsak végzettséget adott a 3 éves képzés során, hanem hivatást, és egy szemlélet módot, ami megváltoztatta a gondolkodásomat, az életemet. Szerelem lett a fejlesztői szakma, amihez nagyban hozzájárult a tanáraimtól, mentoraimtól megtapasztalt tudás, bölcsesség. Nemcsak a magam útját találhattam meg, hanem valódi tudást kaptam, amelyet azóta is alkalmazok a saját fejlesztői munkám során. Elsők között végezhettem, amire nagyon büszke vagyok. S megkapunk minden segítséget, ami a szakmai elinduláshoz és a folyamatos működéséhez szükséges. Visszatekintve a kezdetekre az első év önismeretére azt mondhatom, a saját filmem forgatása kezdődött meg, ahol én voltam a főszereplő, majd a ráépülő technikai tudás pedig a kulisszák mögötti rész. A kettő párosítása óriási „aha” élmény számomra, és mikor összeáll, az a valódi tudás. Jelenleg a klienseimmel való munka is visszatekintést ad a saját fejlődésemre. Valakinek segítséget adni a saját összeállt tudásomból, egy igazi életélmény számomra.
Márai Sándor gondolata az élet igazi élményéről: „Rómában vagy az Északi Sarkon járni nem olyan érdekes, mint megtudni valami valóságosat jellemünkről, tehát hajlamaink igazi természetéről, a világhoz, a jóhoz és rosszhoz, az emberekhez, a szenvedélyekhez való viszonyunkról. Mikor értelmem eléggé megérett erre, már csak ezt az élményt kerestem az életben.”  Érdemes igazi utakon barangolni, igazi élményekkel, majd megtapasztalni, mit jelent átadni ezt másoknak is. Ebben minden túlzás nélkül állíthatom, hogy a Személyiségfejlesztő Akadémia nem okoz csalódást.

Vas Viktória

Érzelmi intelligencia fejlesztő–Személyiségfejlesztő, Párkapcsolati segítő, Személyiségfejlesztő tréner, Család- rendszer- és szervezetállító

Hallgatóként:

Személyiségfejlődés és pszichopatológia képzésen vettem részt L. Stipkovits Erikánál.
Nagyon alapos elméleti tudást kaptam, melynek elmélyítését a sok gyakorlat erősítette. Jobban megértem viselkedésünk mozgatórugói, asszertív kommunikációval kisimultabbak az emberi kapcsolataim. Erika egy kivételes előadó, akinek az óráin sosem lehet unatkozni, alapos elméleti tudását a hosszú évek alatt összegyűjtött személyes tapasztalatokkal és jó humorral vegyíti.

Weisz Ildikóhoz járok egyéni személyiségfejlesztésre és csoportos családállításokra is. A személyiségfejlődés fájdalmas és egyben felemelő út. Ildikó értő figyelemmel fordul felém és nem ítélkezik, erőt és bizalmat kapok tőle. Így olyan mintha ha egy párnázott úton járnék, amin ugyan vannak hegyek, gödrök, de mégis mindig puhára esek. Ennek köszönhetően sokkal kiegyensúlyozottabbnak, magabiztosabbnak érzem magam.

 Az Akadémia képzését már nagyon várom, korábbi pozitív tapasztalataim alapján biztos vagyok benne, hogy az ott töltött idő minden perce aranyat ér majd. Arra számítok, hogy a megszokott színvonalon tartott képzésekkel mélyíthetem tudásomat, továbbá egy nagyon kellemes társaságban minőségi időt tölthetek.


Végzett személyiségfejlesztőként:

A sokéve tartó (és soha véget nem érő) önismereti munkám során átéltem hogyan tudok önmagamhoz egyre közelebb kerülve őszintén szembenézni sérüléseimmel, gyengeségeimmel, alázattal elfogadni ezeket és így elindulhattam egy „igazibb” élet felé. A Személyiségfejlesztő Akadémián tanult és megtapasztaltak megmutatták hogyan tudok másoknak segíteni, hogy ők is el tudjanak indulni az önismeret rögös útját, megérezzék milyen felszabadító érzés „igazából önmagunk” lenni, tudjanak változtatni a változásra megérett helyzeteken, elfogadják amit el kell fogadni és egyre több örömöt leljenek életükben. Hálás vagyok tanáraimnak, hogy a hatalmas tapasztalatukat és tudásukat, szakmaiságukat megannyi türelemmel, elfogadással, szeretettel adták nekünk és bíztak bennünk, hogy jól fogunk élni ezekkel az eszközökkel. Az átadott hiteles szakmai tudáson túl azóta is fülembe csengenek sokatmondó, már-már szállóigévé vált szavaik. Az általuk képviselt szakmai és emberi értékek, hitelességük, elhivatottságuk nekem a követendő példa.
Számomra megnyugtató érzés, hogy a képzés elvégzése óta is számos továbbképzésen, szupervíziós lehetőségen kaphatok további színvonalas szakmai és emberi támogatást személyiségfejlesztő munkámhoz. A résztvevőközpontú felnőttoktató valamint a szervezetállító képzéseken sok-sok gyakorlattal fűszerezett szakmai tudást kaptam. Felszabadult bennem a csoportban való szerepléssel kapcsolatos ellenállásom, szorongásom, hatékonyan tudok kapcsolódni a csoportokhoz. Továbbra is azt gondolom életem legjobb döntése volt elkezdeni a Személyiségfejlesztő Akadémiát.

Majsa Erika

Mérnök, Érzelmi intelligencia fejlesztő–Személyiségfejlesztő, Család- rendszer- és szervezetállító, Személyiségfejlesztő tréner, Mediátor- Győr

Hallgatóként:

Nekem az Akadémia hosszú idő után az első olyan hely, ahol azt érzem megérkeztem. Mindig is erre vágytam. Kiváló szakemberek oktatnak minket szívvel, lélekkel. Egy óriási érzelmi hullámvasúton ülök, mármint ami az önismereti részt illeti, de rendkívül élvezem, mert ha fáj is szembenézni önmagammal, egyre nagyobb harmóniában leszek önmagammal. Itt nem csak tudást, itt értéket is kapunk, és ami nekem az egyik legfontosabb, olyan barátokat, akikre lehet számítani. A mai világban az emberi kapcsolatok a legértékesebbek a világon, és az Akadémián hasonló gondolkodású, pozitív életszemléletű emberek között lehetek.


Végzett személyiségfejlesztőként:

Az akadémiai 3 éves képzés, kiváló alapokat adott, mind a személyiségfejlesztő munkát tekintve, mind pedig a saját önismeretemmel kapcsolatban. De mint ahogy hiszek az élethosszig tartó tanulásban és fejlődésben nem volt kérdés, hogy tovább képezzem magam a párkapcsolati segítő tréninggel. Életem egyik legjobb döntése volt, hisz az önismeret nagyon fontos, de az hogy társas kapcsolatainkban, hogy működünk és hogyan tudunk másoknak segíteni egy olyan tudást eredményez, ami hozzájárul a saját életminőségem javulásához, mindamellett, hogy a tudásom és tapasztalatom által életcélommá vált, hogy másoknak is kapaszkodókat nyújtsak a nehéz élethelyzetekben. Az a fajta gyakorlatorientált képzés, amit az akadémia nyújt messzemenőkig a legmagasabb szintű oktatás, amit életemben kaptam. 
Kecskés Ildikó

Szerkesztő-riporter, Érzelmi intelligencia fejlesztő–Személyiségfejlesztő, Párkapcsolati segítő

A Személyiségfejlesztő Akadémiáról közvetve szereztem tudomást egy kolléganőmtől, aki már hallgatóként rendkívül inspiráló változáson ment keresztül. Tetszett, amilyen irányba halad, és ahogy fejlődik a személyisége, és éreztem, hogy nekem is szükségem van erre.

Egy feladatcentrikus, perfekcionista és teljes mértékben racionalista emberként érkeztem meg az Akadémiára, nem is számítva arra, mekkora utat fogok itt bejárni. Minden értékemet a gyors észjárásomnak, strukturált és logikus gondolkodásomnak véltem, miközben elnyomtam az érzéseimet, amiket talán még megnevezni sem tudtam. Már látom, milyen messziről indultam és mennyi mindent kaptam itt, amire eleinte nem is számítottam. Rendkívül jó érzés,  hogy valójában mindez bennem volt már korábban is, de a képzés segített abban, hogy erre rálássak, hogy megtaláljam a személyiségemben rejlő fejlődési lehetőségeket, máshogy lássam a világot, az embereket, és legfőképp magamat.

Termelésvezetőként dolgoztam akkor is és most is, de óriási különbség van aközött, ahogy akkor végig mentem a termelési csarnokon, és ahogyan most. Akkor termelő gépeket, grafikonokat, darabszámokat, operátorokat és többnyire a folyamatban rejlő fejlesztési lehetőségeket láttam, most embereket, sorsokat, érzéseket és inkább motivációs lehetőségeket látok. Amíg korábban olykor nehezemre esett odamenni egy beosztottamhoz, hogy kvázi “kényelmetlen” magánéleti problémákról beszélgessünk, akárcsak részvétemet fejezzem ki egy elhunyt hozzátartozóját illetően. Most sokszor ránézésre érzem, hogy mi zajlik a másikban, hogy tudok segíteni, olykor „csak” azzal, hogy meghallgatom.

Az Akadémia nem csak bennem hozott változásokat, hanem a környezetemben is. Vezetőként sokkal közelebb kerültem a csapatomhoz, érzem a bizalmukat és ők is az enyémet, és bármilyen furcsának is tűnt ez racionális szemmel, ez rengeteget jelent. A főállásom mellett az egyéni fejlesztéseket is szívesen csinálom, S hogy erre képes vagyok, azt a képzés közepéig el sem tudtam képzelni.

Ajánlom mindenkinek a Személyiségfejlesztő Akadémiát, bármilyen racionális személyisége is van, akár szeretne ebben a szakmában dolgozni, akár (még) nem, mert főként ha emberekkel foglalkozik, új szemmel fog rájuk nézni és aztán persze ők is rá.Koppányi Zoltán

Termelésvezető, Érzelmi intelligencia fejlesztő - Személyiségfejlesztő

Mindig is szerettem az emberekkel beszélgetni és akár az ő ügyes-bajos dolgaikkal is foglalkozni, ezért is igyekeztem olyan végzettségeket szerezni, ahol ezen indíttatásomat kamatoztatni tudom. Jogászként nagyon örültem az Akadémia tanárai által vezetett mediátor képzésének, melynek elvégzése után már egyenes út vezetett a 3 éves érzelmi intelligencia fejlesztő-személyiségfejlesztő képzéshez, mely megváltoztatta az életemet.   

A racionalitást mindenek elé helyező jogász vénám miatt a képzés egy részét kitevő családállításhoz elég szkeptikusan álltam az elején, de aztán a „mező” szőröstől-bőröstől beszippantott. Bár még semmit nem tudtam a transzgenerációs kapcsolódások lényegéről, annyi egyszerre egyértelművé vált, hogy az „ősök” dolgai megismerésének komoly keresnivalója lehet a saját problémáink gyökerének megtalálása, megértése kapcsán.

Elképesztő volt a saját életemben is meglátni és megtapasztalni mind a magammal, mind a családtagjaimmal, környezetemmel kapcsolatos akár lelki, akár egészségügyi folyamatok mikéntjét. Ehhez viszont az egyéni és a családi múltban lévő tartalmakat kellett először megérteni, aztán azokat elfogadni, majd az elfogadás által eszközöket gyűjtve a helyzet, probléma megoldásához, illetve kezeléséhez eljutni. Ez sokszor komoly lelki megpróbáltatás volt számomra is, ám a képzés során mottómmá vált idézetet szem előtt tartva: „Nem létezik olyan savanyú citrom, amiből ne lehetne limonádét keverni.” Éppen az ELFOGADÁS által leszünk képesek önmagunkká válni, azaz eljutni a „Vagyok, aki vagyok!”, vagy még inkább az „Úgy vagyok jó, ahogy vagyok!” életérzésig. Ennek tudatosulása a személyiségfejlesztés technikáinak elsajátítása kapcsán is nagy segítségemre volt, hiszen meglapozta azok egyik legfontosabb tényezőjét, azaz hogy tudni kell önmagunkat megkérdőjelezni.

Visszatekintve e 3 éves, kimagaslóan magas színvonalú képzésre a legmeghatározóbb érzés számomra: a HÁLA, amit a teljes oktatói gárda iránt érzek, és köszönöm.dr. Füzi Norbert

Jogász, Mediátor, Fertőd Város jegyzője, Érzelmi intelligencia fejlesztő–Személyiségfejlesztő

Mindig érdekelt a pszichológia, és szerettem volna mélyebben foglalkozni vele, ezt már az egyetemi tanulmányaim idején éreztem. Ezért tanultam évekkel ezelőtt L. Stipkovits Erika a „Személyiségfejlődés és pszichopatológia I., II. és III.” tanfolyamain. Itt tovább erősödött bennem a vágy, hogy egyszer majd személyiségfejlesztő lehessek. 2019-ben volt lehetőségem az „Érzelmi intelligencia fejlesztő –személyiségfejlesztő” 3 éves képzésre beiratkozni. A 3 év alatt rengeteget fejlődtünk önismeretben, a mély ismeretanyag és a sok gyakorlat mára kezd szép egészet alkotni, mert a legtöbb modul tanáraink által még élménydúsabbá vált. Rengeteg tapasztalati példával színesítették meg az amúgy is érdekes ismereteket. Nagy öröm volt tőlük tanulni, amiért rendkívül hálás is vagyok.

Minden vágyam ezzel a képesítéssel dolgozni, nagyon szép hivatást választottam ezzel úgy érzem, s a legjobb, hogy magam is fejlődhetek tovább.


Magyar Gáborné

GYSZC Bolyai János Technikum Közgazdász tanár, Érzelmi intelligencia fejlesztő–Személyiségfejlesztő

2017-ben belevágtam a Személyiségfejlesztő Akadémia három éves képzésébe, hogy jobb kapcsolatot tudjak kialakítani a gyermekeimmel, önmagammal. Az Akadémián új szakmát, folyamatos fejlődési lehetőséget, támogató közösséget kaptam. Az alapképzésben a tanulás közben az önismereti úton átélhettem, milyen sok dologban tudok változni, változtatni. Mennyire sokat tud adni egy támogató szakember, akár egyénileg, akár csoportban dolgozunk az elakadásaimon, az önmagammal való viszonyomon, a transzgenerációs örökségeimen. Megtapasztaltam, hogy ez a folyamat milyen sok pozitívummal jár az önbizalmamra, kapcsolataimra, konfliktus helyzeteim megoldására, az életemre.

2021-ben folytattam a tanulást az akadémia Párkapcsolati segítő, valamint a Családállítás mélyebb szellemisége, haladó technikái képzéseken, melyeken ismét gyakorlati úton, azonnal hasznosítható tudást kaptam. A Személyiségfejlesztő tréner képzésen a saját csoportunk biztonságában gyakorolhattam a tréneri munkához szükséges képességeket, attitűdöket, technikákat.

2022 tavaszától az Akadémia tanuló-oktatója lettem, aminek köszönhetően már én is segít-hetem a tanulni vágyó embereket azon az úton, amit már én is „végig” jártam. A hospitálás során Ildi mindig végtelen türelemmel és szeretettel tanít. A szupervíziós lehetőségek, szupervízorom, mentorom bátorító, bíztató szavai, jelenlétük, mindig nagy segítségemre vannak. Nekik köszönhetően mára már hivatásommá vált, hogy másoknak segítsek, miközben én is folyamatosan fejlődhetek. Tudom, hogy a szakmai kihívásokban sosem vagyok egyedül!


Czifra Bernadett

Mediátor, Coach, Közgazdász, Érzelmi intelligencia fejlesztő–Személyiségfejlesztő, Párkapcsolati segítő, Személyiségfejlesztő tréner, Család- rendszer- és szervezetállító

Tanítói késztetéssel indultam el a munka világában. Rövid időn belül azonban a versenyszférába kerültem. Később döbbentem rá, bennem él a vágy, hogy tapasztalataimat megosszam azzal, aki útjának azon részén jár, amit én már megtettem. Középiskolában az önismereti könyvekkel indult „titkos önmagunk” felfedezése innét folytatódott, és tart ma is.Mindez sokáig párhuzamosan futott, a vezetői feladatok mellett a kommunikáció sokszíntű megismerésével együtt. Egy nap elérkezett az idő, hogy úgy érzetem, a megismeréseimet -mint a bort a hordó –, élethelyzeteim mélyebb tartalommal töltötték fel, gazdagabbá érlelték. Ahhoz kerestem oktatókat, pontosabban tanítókat, akiknek útmutatásával a bennem lévő ismeretnek egy gerincet adhatok, ami már tovább örökíthető. Nagyon foglalkoztatott az is, miként lehet fenntartani az egyensúlyt a lélek megnyilatkozásainak figyelembevétele és a racionális alapokon nyugvó gazdasági környezetben való sikeres működés között.

A Személyiségfejlesztő Akadémia akkreditált, gyakorlatorientált, mozgósítható tudásanyagot biztosító, három éves képzése alatt ennél többet kaptam. Mesterek adtak útmutatást a rendszer kialakítására és önmagam továbbfejlesztésére. Hálásan köszönöm, hogy megmutatták, milyen különbözőek vagyunk, és ennek elfogadása teszi számomra a világot olyan sokszínűvé, amit csak együtt, mi emberek alkothatunk, és amiben nekem is helyem lehet.


H. Szabó Ágnes

Érzelmi intelligencia fejlesztő–Személyiségfejlesztő

Olyan biztos alapokat, szakmai tudást szereztem a Személyiségfejlesztő Akadémián, amelyre azóta is magabiztosan építkezem. Emellett az itt végzett önismereti munka is meghatározó volt mind a szakmai, mind a magánéletemben. A tanároktól kapott önzetlen támogatás külön említésre méltó, és kiemelem az egyedülálló szakmai továbbképzéseket, további fejlődési utakat is, amelyek az akadémián végzettek számára megnyílnak.  

Bőtös Balázs

Coach, Érzelmi intelligencia fejlesztő–Személyiségfejlesztő, Személyiségfejlesztő tréner

Hálás vagyok hogy a Személyiségfejlesztő Akadémián tanulhattam. Olyan elméleti és gyakorlati tudást kaptam a tanáraimtól, ami messze túlmutat az iskolai kereteken. Szerettem volna valami újat tanulni, de sokkal többet kaptam, élményeket, tapasztalatokat. Lehetőséget, hogy megismerhessem magam, megváltozzon a szemlélet módom, hogy másképp élhessem az életem, másképp láthassam a kapcsolataim. Olyan embereket ismertem meg a tanáraim, csoporttársaim személyében, akik a fejlődésemben segítettek önazonosságukkal, példamutatásukkal és elfogadó szeretetükkel. Fantasztikusan felépített képzés, a legnagyobb szeretettel ajánlom.

Szabó-Orosz Zsuzsanna

Testnevelő- gyógytestnevelő tanár, Gerinctréner, Érzelmi intelligencia fejlesztő–Személyiségfejlesztő

A Személyiségfejlesztő Akadémia foglalkozásainak hangulatáról, az elsajátított ismeretekről, a tananyagról, az oktatókról, a munkatársakról és a profi, a felkészülést és tanulást mindenben segítő honlapról csak felsőfokban tudnék írni. S gondolom (sőt, tudom, hiszen beszélünk erről velük) csoporttársaim is így vannak ezzel. Én azonban nem ezekről, hanem arról a dologról szeretnék írni, ami úgy érzem, az Akadémia egyik nagy, és nem várt ajándéka számomra.

Mindig úgy gondoltam, hogy a mély, életre szóló kapcsolatok, barátságok kötésének esélye felnőtt korban már csekély, sőt, igazából ekkor már nincs is ilyen lehetőség. Visszatekintve úgy láttam, hogy az utolsó ilyen barátságaimat az egyetemi évek alatt kötöttem. Azóta persze születtek ismeretségek, de az én fogalmaim szerinti barátságok már nem. Az Akadémia azonban rácáfolt a vélekedésemre. A csoporttársaimban igazi mély érzésű, fantasztikus embereket ismertem meg. Szeptembertől kialakult itt egy Közösség. Igen, nagybetűvel. Közösség, amiből ma már olyan kevés van, és amit felnőtt korban már oly nehéz találni. Az Akadémia nekem nem oktatási intézmény, hanem egy hely, egy közösség, ahová már alig várom, mikor mehetek újra. Az „együtt sírunk – együtt nevetünk” élménye, a biztonságos közeg a fejlődéshez, kitárulkozáshoz, őszinteséghez. Szeretet, elfogadás, annak érzése, hogy kapok, és adni is tudok. Olyan emberek, akiket nagyon megszerettem, akikre sokat gondolok, és tudom, számíthatok is rájuk. Köszönöm az Akadémiának, hogy létrejöttével ezt is lehetővé tette!


Bereiné Bolega Judit

Pszichopedagógus, Középiskolai tanár, Érzelmi intelligencia fejlesztő–Személyiségfejlesztő, Párkapcsolati segítő

Nem tudtam, hova jelentkeztem, inkább csak éreztem, hogy mennem kell. Ez nagy szó volt nálam, mert korábban nem engedtem meg magamnak az érzéseket. Féltem tőlük, a mestere voltam, hogy elnyomjam őket. Visszahúzódó, szorongó gyerek voltam. Amikor már nagyon feszített belül valami ittam, gyógyszert szedtem, vagy drogoztam, csak hogy ne keljen szembenéznem magammal. Kívülről persze egészen más képet mutattam, színészkedésben jelesre vizsgáztam. Tettem mindezt úgy, hogy még csak tudatában sem voltam. Így teltek el évek, évtizedek…

Aztán egy nap valami ott belül azt mondta, elég a rejtőzködésből. ÉN voltam az a valami ott belül! Ekkor kerestem meg L. Stipkovits Erikát, aki segített megismerkednem saját magammal. Innen már „csak” egy lépés volt az Akadémia. Még mélyebben meg akartam ismerni magamat, látni akartam azt az ÉN-t ott a mélyben, de most már mások szemének tükrében. Tagja szerettem volna lenni egy csoportnak, ami hasonló gondolkodású emberekből áll, és nem mellesleg tanulni akartam az emberi viselkedésről. A 3 éves alapképzés végére úgy éreztem, hogy még szomjazom a tudást és a csoportot sem akartam elengedni, így jelentkeztem a Párkapcsolati segítő továbbképzésre, amit azóta el is végeztem. A több éves tanulás alatt egyre csak erősödött bennem az érzés, hogy emberekkel foglalkozzam, segítsek nekik önmaguk megismerésében, higgyek bennük, amíg el nem kezdenek hinni saját magukban. Talán mert anno bennem is hittek. Először Erika, később pedig a csoport.

Végezetül csak ajánlani tudom az Akadémia képzéseit mindenkinek, akik mélyítenék önismeretüket, tanulnának az emberi viselkedésről, javítanának a kapcsolataik minőségén, része akarnak lenni egy elfogadó csoportnak, mindezt szakmailag és emberileg is kimagasló tanári gárda kezei alatt.


Bárkovics Tamás

Érzelmi intelligencia fejlesztő–Személyiségfejlesztő, Párkapcsolati segítő

Hallgatóként:

Azok, akik képesek kinyerni a múltból erőforrásaikat, és felül tudnak kerekedni a jövőjükkel kapcsolatos félelmeiken, különleges felnőttekké válhatnak…” A Személyiségfejlesztő Akadémián egész pontosan ez történik. Szembenézünk elszenvedett sérelmeinkkel, félelmeinkkel, szorongásainkkal. Hatalmas energiákat mozdítunk meg önmagunkban, mélységeket és magasságokat élünk meg. Megértjük és elfogadjuk önmagunkat, ami csak úgy lehet, hogy először szétszedjük, majd újra összerakjuk életünk darabkáit. Ez gyakran fájó zokogással jár, majd jön a felismerés, az elengedés, elfogadás nyugalmi energiája. Sosem gondoltam, hogy az önismeret fontossága lesz a munkám mottója, ma hiszem, ha másokon akarunk segíteni, akkor először önmagunkat kell tanulnunk.

Jelenleg diplomás talpreflexológusként dolgozom, s meggyőződésem: nem elegendő tudni a reflexzónák helyét, a megfelelő gyógynövényeket, az akupresszurás pontokat és azok használatát, ha a lélek folyton segítségért kiált. Akarom és szeretném képezni magam a lehető legmagasabb szinten, hogy munkámmal sok-sok ember életében segíthessem megvalósulni a test-lélek egységét. S tudom, hogy megérkeztem. L. Stipkovits Erika személyisége 14 éves korom óta (osztályfőnökömként, pedagógia és pszichológia tanáromként) inspirált  a pszichológia felé. Tőle akartam tanulni, és az akadémia órái a kiteljesedés számomra, hogy tőle és kiváló kollégáitól tanulhatom a ,,szakmát,, a személyiségfejlesztést.


Végzett személyiségfejlesztőként:

A Személyiségfejlesztő Akadémia  sikeresen befejezése – három év - óta a tanulás számomra  nem fejeződött be. Kiolthatatlan bennem a tudásszomj, a vágy, hogy egyre jobb szakember legyek, és egyre mélyebben segítsem az emberi lélek kiteljesítését. Az Akadémia egy egészségesebb, gyakorlati tudásra épített látásmódot adott, és hatalmas kincseket: elsajátított módszereket és mély önismeretet. A képzés befejezése óta szupervízión veszek rész, ahol egyfajta  feedbackként  láthatunk rá még vak foltjainkra, ami szintén komoly önismereti munka és hatalmas szakmai fejlődés lehetősége. S most kezdtem a személyiségfejlesztő terapeuta ráképzést.
A saját fejlesztéseim során sok hálát és köszönetet kapok. Hűen a tanultakhoz érzem a nagy felelősséget, az emberi lélek tiszteletét, szeretetét. Az egyén fejlődését ösztönözve célom  a kapcsolódás javítása, az igazabb, őszintébb, szeretetteljesebb kapcsolat  megsegítése önmagunkhoz, társunkhoz, gyermekeinkhez, a világhoz – s ez nagy boldogság számomra. Szeretném ezt a hivatást nagyon sokáig művelni - hűséggel az Akadémia szemléletéhez -, segíteni önmagamat és másokat a fejlődésben.

Kóczán Adrienn

Óvódapedagógus, Természetgyógyász, Reflexológus, Füladdiktológus, Érzelmi intelligencia fejlesztő–Személyiségfejlesztő

Személyügyi munkatársként és coachként megtapasztaltam, hogy vannak olyan nehézségek és problémák az emberek életében, amivel az eddigi tanulmányaimmal (diploma, OKJ-s képzések, továbbképzések, tréningek) nem tudok - elég jól - mit kezdeni. Tapasztalataim állami szférában, magánszférában, multinacionális cégnél, magánvállalkozóként egyaránt kevésnek bizonyultak olyan kihívások esetében, amikor már nem elég a felületen kapirgálni. Nem lehet „tanácsolgatni okos dolgokat”, mert azt csak így nem tudja megcsinálni a kliens. (Miért is kellene neki?!) Szerettem volna mélyebben látni, hogy mi mozgatja az embert, hogy felelősséggel jól tudjak segíteni neki.

A célom az volt, hogy a tudásomat szélesítsem, de ennél sokkal-sokkal többet kaptam az Akadémián. Mindenekelőtt a saját életem alakulását illetően. Önismereti csoporttal kezdtem, majd beiratkoztam az érzelmi intelligencia fejlesztő-személyiségfejlesztő hároméves képzésre is.

Ma, végzett fejlesztőként úgy fogalmazok, hogy enélkül a képzés nélkül én személyesen nem lennék az az ember, aki ma vagyok. Életem egyik legjobb döntése volt, hogy elköteleződtem. Mit kaptam? Felsorolni is nehéz: mélyebb önismeretet, és ezáltal nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb életet; olyan szakmai tudást és eszközöket, amik nélkül -ma már így látom-nem is szabadna emberekkel foglalkozni; sokféle megtapasztalást, gyakorlatot, mély és életre szóló élményeket. Tanáraimtól elfogadást, odafigyelést, példamutatást emberségből, illetve mérhetetlen sok tudást, amit önzetlenül adtak át nekünk, a vele járó AHA élményekkel együtt. Hálásan köszönöm!!! Élvezem az élethosszig tartó önismereti utat, amire a segítségükkel ráléphettem 2018-ban.


Horváthné Ráb Orsolya

HR-es, Coach, Vállalkozó, Érzelmi intelligencia fejlesztő–Személyiségfejlesztő

Hallgatóként:

A Személyiségfejlesztő Akadémia hallgatójaként azoknak ajánlom ezt a szakmai végezettséget adó gyakorlatorientált továbbképzést, akik fejlődni szeretnének személyiségükben, és van bátorságuk fejest ugrani az önismeret ingoványos világába, vagy a munkájuk során szükségük van pszichológiai alapismeretek alkalmazására. Minden hónapban várakozással teli örömmel veszek részt a konzultációkon, melyek során kiváló szakemberek vezetésével az elméleti megalapozást mindig csoportokban végzett, izgalmas és érdekes feladatok színesítik. Az önismeret a képzésen magas óraszámban van jelen. A foglalkozásokon L. Stipkovits Erika klinikai szakpszichológus és Weisz Ildikó családállító terapeuták vezetésével az erősségeink, gyengeségeink személyes felismerése útján újjá építhetjük régi önmagunkat. Számos technika, a teljesség igénye nélkül ezek az imagináció, a Hellinger-féle családállítás és a pszichodráma, elsajátítása történik az érzelmi intelligencia fejlesztésének megvalósítása érdekében. Néha sírással, máskor nevetéssel, mindig mély őszinte megélésekkel haladunk önmagunk megismerése és a körülöttünk élő emberek viselkedésének megértése felé. Az embereket segítő, vezetői készségeket és módszereket a kooperatív tanulás területén Kövecsesné dr. Gősi Viktóriától és Bölcs Diánától, a mediáció ismereteit Licskai Gergőtől és Matkovics Istvántól sajátítjuk el. Az akadémián eddig megszerzett tudásomat már most hasznosítani tudom a munkámban és a magánéletemben is. Tanulmányaim segítenek családtagjaim, kollégáim mélyebb megértésében, a nehéz helyzetek türelemmel, elfogadással és szeretettel való kezelésében.


Végzett személyiségfejlesztőként:

Az Akadémia hároméves alapképzésének elvégzésével, az érzelmi intelligenciafejlesztő és személyiségfejlesztő szakképesítés megszerzésén túl, pszichém pozitív változásával is gazdagodtam. Sikerült a külvilágba kivetülő, valójában bennem lévő konfliktusokra fényt deríteni, változtatni berögzött kommunikációs szokásaimon és kötődési mintázataimon. A magamon végzett munka és a megszerzett tapasztalatok hatására csökkentek az összeütközések a környezetemben élőkkel, megjelentek az előre vivő változások a mindennapokban is. Meglévő ismereteimet az alaptanfolyamra ráépülő, párkapcsolati továbbképzéssel tovább bővítettem. Mindazoknak ajánlom ennek elvégzését, akik jelenlegi konfliktusaik dinamikáit szeretnék jobban megérteni, javítani élethelyzetükön és szívesen segítenének másoknak is ugyanebben. A tanfolyam gyakorlatait alkalmazva a párommal mélyült az érzelmi intimitás. A társam elfogadása, megértése egy magasabb, igazabb szintre került, csökkentek a játszmáink.  Hálás vagyok tanáraimnak, akik kiváló szakértelemmel, mély empátiával és szeretettel segítették a magam és hallgató társaim önismereti folyamatait, érzelmi intelligenciánk fejlődését, elméleti és gyakorlati tudásunk bővülését.

Zilahi Tímea

Érzelmi intelligencia fejlesztő–Személyiségfejlesztő, Párkapcsolati segítő

Én annyira biztos voltam abban, hogy ezt akarom tanulni. Ezt, amit itt lehet: a tudatos önazonosság, az érzelmi intelligencia fejlesztését. Azért, hogy figyelmeztetni tudjuk magunkat :

„milyen iszonyú kényszerpályára kerülhet bennünk a lélek, ha önazonosságunkat feladjuk, és bábuvá – akárki, akármi bábuivá – változunk."

Részlet Ibsen: Babaház (Nóra) – Stúdió K, rend. Jeles András


...de nem volt hozzá iskola.


Pontosan ilyen iskolát képzeletem el, mint A Személyiségfejlesztő Akadémia! Itt mindezt megtanulhatjuk!


Hálás vagyok , hogy kitalálták a jövőt jobbá teremtő iskolát és hogy ennek részese lehetek.


Király Ágnes

Business és Excecutive Coach, Tanácsadó tréner

Hallgatóként:

Látom s érzem, hogy mennyire sokat jelent az, ha őszinték tudunk lenni önmagunkhoz, és ezt meg merjük mutatni másoknak is. Mindenki tanul egymástól, egymás tapasztalásaiból, elakadásaiból. Fantasztikus dolog, amikor a szemed előtt zajlik - egy-egy hozzáértő és odaillő szó, vagy jól irányzott, empátiával elhangzó mondat által – a gondosan felépített, védelmet, és elbújást színlelő kőfal leomlása. Szinte hallod a kőtenger morajlását. De nem maradsz védtelen, mert önmagadban erősödsz, fejlődsz, belülről kifelé, friss rálátással, félelem nélkül, nagyobb elfogadással. Az Akadémia gyakorlatorientált, magas színvonalú elméleti képzése mellett, ezekkel a mély tapasztalatokkal gazdagodtam, leginkább az oktatóink professzionális hozzáértése, és a többiek nyitottsága által.


Végzett személyiségfejlesztőként:

Korábbi soraimban az akadémiai élményeimet fejtettem ki, ezért most azt köszönöm, hogy a három év nemcsak egy képzés volt, hanem egy szakma, egy hivatásra felkészítés, ami perspektívát ad. Bemutatom, hogyan hasznosítom a tudást, az élményeket, amit az akadémián szereztem, hogyan haladok előre.
Büszkeséggel tölt el, hogy az Akadémia első évfolyamán végeztem.
Főként azért, mert készen álltam a fejlődésre, és arra, hogy a megszerzett tudással és tapasztalattal másoknak is segítsek. A képesítés birtokában saját irodát nyitottam, ahol egyéni fejlesztéseket viszek, és jól integráltam az érzelmi intelligenciát életem minden területén.
Egyre jobban látom, mennyire nagy szükség van a személyes kapcsolódásra, arra, hogy meghallgassam és támogassam a kliensemet, hogy átgondolja az életét, rálásson működéseire, hogy épp miben van, és hogyan jut előre. Mindenen túl a legjobb érzés, hogy én is töltekezem minden egyes ülésből, így nem csak a munkám, hanem a hobbim is egyben.

dr. Hun Eszter

Ügyvéd, Mediátor, Business coach, Érzelmi intelligencia fejlesztő–Személyiségfejlesztő

Elsősorban saját önismeretem mélyítése és a személyiségem átstrukturálása volt a fő célom az „Érzelmi Intelligencia fejlesztő- Személyiségfejlesztő” képzésen való részvétellel.  Nem telt el sok idő és már is éreztem, hogy az Akadémia elhivatottsága valóban az érték oktatása. Újra és újra ráeszméltem mennyire jól és profi mód van összerakva a tananyag, érintve minden olyan fontos területet, ami az erős és stabil alapok elsajátításához szükséges, amivel aztán biztonsággal lehet tovább építkezni.

A Személyiségfejlesztő Akadémia nem egy referencia a tanulmányok között, hanem egy igen komoly érték alapú tudás, melyet örökül kaptunk szakmailag elismert oktatóinktól. Egy olyan kötelék, amely alapjaiban változtatja meg az embert. Ezt a köteléket az élet bármely területén sikeresen tudjuk hasznosítani, amiről bátran állíthatom, hogy lehetőséget tud teremteni egy érzelmileg teljesebb, őszintébb életre önmagunkra és a környezetünkre nézve is. S az akadémia küldetéséről tesz tanú bizonyosságot, hogy a végzettek kezét sem engedi el, személyiségfejlesztői munkásságukat további képzésekkel, folyamatos szupervízióval segíti tovább, s összetartja a szakembereket a Személyiségfejlesztők Országos Egyesületének keretében.

Az érzelmi intelligencia fejlesztése, az akadémia csapata világra tett hatását a keresztény hitvallás magvető példázatáról tudom szemléltetni: „Íme, kiment a magvető vetni, és vetés közben néhány mag az útfélre esett, aztán jöttek a madarak, és felkapkodták. Mások sziklás helyre estek, ahol kevés volt a föld, és azonnal kihajtottak, mert nem voltak mélyen a földben; de amikor a nap felkelt, megperzselődtek, és mivel nem volt gyökerük, kiszáradtak. Mások tövisek közé estek, és amikor a tövisek megnőttek, megfojtották őket. A többi pedig jó földbe esett, és termést hozott: az egyik százannyit, a másik hatvanannyit, a harmadik harmincannyit.”


Molnárné Nyikes Linda

Marketing koordinátor, Érzelmi intelligencia fejlesztő–Személyiségfejlesztő

Szeretem a biztonságot, ezért, és a rohamosan változó világ kihívásaira reagálva több területen is tanultam már. Legutoljára L. Stipkovits Erika vezette Személyiségfejlődés és pszichopatológia I.-II.-III. tanfolyamot végeztem el, melyen csupa hasznos és gyakorlati tudást és tapasztalatot kaptam. Ezeket otthon és a munkahelyi, ill. emberi kapcsolataimban is tudom hasznosítani. Itt, a tanfolyamon jöttem rá, illetve a 3 különböző korú gyermekemmel megélt kudarcok és sikerélmények sarkalltak arra, hogy ezt az utat folytatnom kell. Ezért jelentkeztem az Akadémiára, mely ugyan nagy nehézségek árán, de hatalmas élményeket nyújt mind emberi - új, és az eddigieknél sokkal mélyebb baráti – kapcsolatokban, mind szakmailag egyaránt. Nagy reményekkel és tervekkel kezdtem neki az újabb tanulásnak, mert nap, mint nap tapasztalom, hogy mennyire nagy szükség van az érzelmi intelligencia fejlesztésére a gyermekek, az iskola és a felnőtt kapcsolatok területén is. Itt, az Akadémián olyan belső utat járhatunk be, amely elengedhetetlen alapfeltétele annak, hogy másokon tudjunk segíteni. Olyan szakmai gyakorlatalapú tudást kapunk, ami sokkal színesebbé és elérhetőbbé teszi ezt a területet. A tanáraink pedig nagyszerű, csupaszív és magas szaktudással rendelkező EMBEREK. Boldog vagyok, hogy itt lehetek, a legjobb helyen vagyok.

Belléncs Ildikó

Könnyűipari mérnök, befektetési tanácsadó, 3 gyermekes anyuka

Ismerek valakit, aki bennem lakik, akivel én sohasem beszélgettem, ... zavarban vagyok miatta, ...de nem szeretném, ha velem azonosítanák..."- írta Karinthy Frigyes „Én és Énke" című esszéjében. Ez a felismerés, egy új kezdet az önismeret kapujában. Az önismeret egy hosszú út, mely a viselkedésünket meghatározó lelki folyamatainkat feltárja, és elfogadhatóvá teszi a családi rendszerünk és saját életünk történéseit, traumáit, érzelmi hiányait. Az önismereti utam során megerősödött bennem, hogy megfelelő képesítéssel segítsem - magam után - a lélekvesztő hidakon állókat. Ekkor találtam rá a neves szakemberek által létrehozott Személyiségfejlesztő Akadémia Érzelmi intelligenciafejlesztő - Személyiségfejlesztő képzésére. Örülök, hogy hallgatóként részese lehetek ennek az egységnek, az izgalmas foglalkozások után mindig nagy érdeklődéssel várom a következőket. Méltó példa, ahogy az akadémia oktatói irányt mutatnak emberileg, szakmailag, és segítséget adnak saját lelki fejlődésünkhöz. A kiváló módszertani felépítés eljuttat minket ahhoz, hogy a saját, és mások érzelmeinek felismerésében, fejlesztésében jártassá váljunk. Így a Személyiségfejlesztő Akadémia 3 éves képzése segítség azoknak, akik kutatják, keresik az önmagukhoz vezető utat, szeretnék elsajátítani azt az elméleti és gyakorlati tudást, mellyel segítő személyiségfejlesztőkké válhatnak.

Kiss Bernadett

Óvodapedagógus, művelődésszervező

Hallgatóként:

2016. nyarán vettem részt életem első csoportos családállításán, Weisz Ildikó vezetésével. Óriási hatással volt rám, lassan kezdtem az egész múltamat átértékelni, és bizakodóan tekinteni a jövőbe, tehát érezhetően változni kezdett az életem. Aztán jelentkeztem a Személyiségfejlesztő Akadémiára, s már a vizsgára való felkészülést is élveztem, könnyek között olvastam L. Stipkovits Erika könyveiben leírt eseteket, és szinte mindegyikben éreztem valami utalást a saját elakadásaimra, miközben a szerző személyisége, stílusa, szakmai tudása, emberszeretete már akkor is magával ragadott.

S most itt vagyok, vége az akadémián az első félévnek! Minden várakozásomat felülmúlta az, amit eddig kaptam: TANÁROKAT, akik személyiségükkel, szakmai felkészültségükkel, tapasztalatukkal és nem utolsó sorban emberségükkel kísérnek, vezetnek minket az önismeret és a személyiségfejlődés, a szakmai ismeretek elsajátításának izgalmas, csodálatos útján.

Emellett egy KÖZÖSSÉGET! Igen, csupa nagybetűvel! Közösséget, amelyben mindegyikünknek helye van, miközben rengeteget tanulunk egymástól, egymás által. Elsősorban önmagunkról, elfogadásról, türelemről, szeretetről. Ugyanakkor szakmai szempontból is gyümölcsöző ez a sokféleség: rengeteg eredeti ötlettel, meglátással, tapasztalattal gazdagítjuk egymást. Ez számomra egy igazi "örömtanulás"'!

Ha egy mondatban kellene összefoglalnom, hogy miért jó nekem az akadémia, azt mondanám:

Egyre jobban megtapasztalom, hogy a helyemen vagyok, jó, hogy vagyok, és hatékony vagyok!

Köszönöm, hogy megálmodtátok és életre hívtátok az AKADÉMIÁT!


Végzett személyiségfejlesztőként:

Nagyon nehéz néhány mondatban összefoglalni mindazt a változást, amit a Személyiségfejlesztő Akadémia kezdete óta megtapasztaltam az életemben.
2020-ban végeztem, és azonnal jelentkeztem  L. Stipkovits Erika által vezetett szupervíziós csoportba, valamint a Párkapcsolat segítő továbbképzésre.
Akkor is azt gondoltam, most pedig már szilárd meggyőződésemmé vált, hogy felelősen csak is a szupervízió mellett tudom a fejlesztői munkámat végezni. Szakmailag és személyiségemben is nagyon sokat fejlődtem, aminek a gyümölcsét mind a munkámban és a magánéletemben is napról napra megtapasztalom.
A szupervízió mellett a Párkapcsolati segítő képzés volt a másik mérföldkő az életemben, ahol nem csak új módszereket tanulhattam, mélyíthettem és csiszolhattam a megszerzett tudásomat,  hanem egy komoly önismereti folyamat hullámvasútján is végigmentem.
Mélyebben megérthettem a párkapcsolatok  - beleértve a magamét is- dinamikáját, a két ember közötti mozgatórugókat.
A tapasztalataimat összegezve szeretettel  ajánlom  az Akadémia képzéseit mindenkinek, aki nem csak elméletben szeretne gazdagodni, hanem használható tudást szerezne- és elég bátor  és nyitott arra, hogy ezt a tudást és tapasztalatot a saját bőrén is megtapasztalja.

Kosányi Zsoldos Mária

Matematika-biológia szakos tanár, Zumba-oktató, Érzelmi intelligencia fejlesztő–Személyiségfejlesztő, Párkapcsolati segítő

A hároméves Érzelmi intelligencia-és személyiségfejlesztő képzést végeztem el a Személyiségfejlesztő Akadémián. Az elején soknak tűnt a három év. A végén bántam, hogy a képzés nem négyéves. Mindenkinek ajánlom az Akadémiát, aki szeretne tudatosan rálátni az élete mozgatórugóira, legyenek azok érzések, gondolatok vagy transzgenerációs minták. A tanárainkkal jó volt együttműködni, nagy elfogadással és empátiával viszonyultak a csoportunkhoz. A megmérettetések minden évben másfajták voltak, ugyanakkor a tanáraink segítségére, támogatására, időnként kíméletlen őszinteségére mindig számíthattunk. A sikeres vizsga után, kezemben az államilag elismert, akkreditált képzésről szóló tanúsítvánnyal egy másfajta segítői lehetőség került elérhető közelségbe. A kompetencia körről szóló részletes tanulmányok, a folyamatos szupervízió, az érdekképviseleti szervezet jelenléte, és a ráépített továbbképzések biztosítják a munkához szükséges hátteret, ami biztonságot, odatartozást és további fejlődést is jelent számunkra.

Ebben a három évben nőtt az önismeretem, rálátok a családomban lévő minták ismétlődéseire, három generációra visszamenőleg. A családfámmal való munka hozott egy odatartozás érzést, mint amikor nekidőlök a fa törzsének és az megtart. Az Akadémián tanultam meg, hogyha már az élet citromot dobott, a félig teli pohár víz segítségével, hogyan tudok belőle limonádét csinálni.


Tóth Krisztina

Érzelmi intelligencia fejlesztő–Személyiségfejlesztő

A képzés ideje alatt elsajátított tudást nem csak a magánéletemben, hanem a munkahelyemen is nap mint nap kamatoztatom.

Hálás vagyok a tanáraimnak, hogy hozzásegítettek egy olyan perspektíva kialakításához, amely közelebb visz nem csak embertársaimhoz, de önmagamhoz is.

Megismerhettem azokat a soha el nem évülő törvényszerűségeket, törvényeket, melyeket szem előtt tartva könnyebb lehet az életünk. Noha már számos posztgraduális képzést elvégeztem, a legkifizetődőbb befektetés a Személyiségfejlesztő Akadémiára való beiratkozásom volt.


Berki Judit

Referens, Érzelmi intelligencia fejlesztő–Személyiségfejlesztő

Hallgatóként:

Kapuvári gyermekorvosi praxisomban  több alkalommal kértem és kaptam szakmai segítséget Erikától pácienseim érdekében, hiszen a testi egészség nem választható el a lelki egészségtől. A holisztikus  orvoslás alapja, hogy egységben látja az embert, az egészség feltétele a testi-lelki egyensúly és harmónia. Hálásan köszönöm Erika szakmai és baráti támogatását.

A kapuvári EFI rendezésében 2017-ben kommunikációs tréning keretében L. Stipkovits Erika tartott gyakorlati előadásokat orvosoknak, ennek kapcsán szereztem tudomást a Személyiségfejlesztő Akadémia államilag akkreditált felnőttképzéséről.

A tanulást 2017 őszén kezdtem Győrben, újra egy lelkes, intelligens, fiatal gárda tagja lehetek!  Tanáraink már az évnyitón is sziporkázó humorral és nagy lelkesedéssel indítottak el bennünket, hallgatókat az „úton”. Azóta az általuk vezetett elméleti és gyakorlati előadásokat nagyon élvezem, a kooperatív tanulási órák ismét a kíváncsi gyermeki énemet ébresztik fel, míg a család- és rendszerállításokon döbbenten tapasztaltam milyen mély energiák, érzelmek működnek!

Hálás vagyok a sorsnak, hogy a mélyebb önismeret útján elindított! Izgalmas és néha megdöbbentő, sőt fájdalmas „felfedezéseket” élek meg. Hiszem és vallom, hogy személyiségünk életünk végéig fejleszthető és ennek az alapja az önismeret. Szeretettel ajánlom mindenkinek az önismeret „rögös útját” és az Akadémiai által kínált színvonalas és hiánypótló képzéseket!


Végzett személyiségfejlesztőként:

És eltelt 6 év… Hála érzésével a szívemben mondok köszönetet a közösen eltöltött évekért tanáraimnak és csoporttársaimnak egyaránt.  Odafigyeléssel és empatikusan kisértek engem az önismereti utamon, elfogadással, sok szeretettel körülvéve lehetett megélni az érzelmek teljes skáláját egy csapatban, aminek a megtartó ereje a mai napig hatással van rám. Hálás vagyok, egyben elérzékenyít és örömmel tölt el a tudat, hogy részese lehettem ennek a folyamatnak. Fejlődni és látni mások fejlődését felemelő és megtisztelő számomra. Köszönet a megélt élményekért!
Hála a tudásért, amit az Akadémián szereztem, gyakorlatorientált képzésben volt részünk, és amikor a hétköznapokban a magánéletemben vagy a munkám során alkalmazom a tanultakat mindig eszembe jut, hogy miért is nem kezdtem el ennek a tanulását korábban! Szívügyemmé vált az érzelmi intelligencia és a személyiségfejlesztés fontosságának hangsúlyozása minden korosztályban, az ebben való személyes fejlődésem, a szakmai csiszolódás, kibontakozás.  Az Akadémián töltött évek inspirálóan hatottak rám, a képzés által megélt személyes élményim, a szupervíziók során kapott értékek ösztönöztek abban, hogy 3 éve elkezdtem az Integratív Hipnoterápiás Egyesület által vezetett integratív hipnoterapeuta képzést, reményeim szerint ezt idén hipnoterapeuta címet is elnyerhetem. Köszönettel tartozom a Személyiségfejlesztő Akadémiának: tanulást, élményt, életre szóló barátságokat, inspiráló, megtartó közeget adott nekem. Hálás vagyok a közösen eltöltött évekért.

dr. Halada Klára

Gyermekorvos, homeopata, Érzelmi intelligencia fejlesztő–Személyiségfejlesztő

Weisz Ildikóhoz 2010-ben vezetett el a sors, amikor egy nagyon nehéz élethelyzetben találtam magam. 5 éves kemény intenzív önismereti munka következett, s amiért a mai napig hálás vagyok, hogy ezt épp Ildikónál abszolváltam. Nagyon sok mindent kaptam ez idő alatt, Ildikó megértése, elfogadása, alázata és néha kemény szembesítése volt az, ami továbblendített a nehézségen. Ami különösen fontos volt számomra, hogy a családállítást olyan módon végezte, hogy nem csak mint mozinéző voltam jelen, hanem kivettem a részem a munkából: sokszor kellett nekem szembenéznem a problémákkal, betegségekkel, személyekkel és nem csak az őseimet láttam a problémám fő okozójának. A személyiségfejlődésre helyezte a hangsúlyt, nemcsak arra, hogy megoldjak egy problémát. Ő volt az, aki elvezetett L. Stipkovits Erika Személyiségfejlődés és pszichopatológia tanfolyamára, amelyből mind a három képzést elvégeztem. Erikában egy nagyon kedves embert ismertem meg, aki végtelen türelemmel viseltetik kliensei iránt. Szembesít, vezet, kérdez, hagyja, hogy én találjam meg a megoldást. Ildikó és Erika kisugárzása, tapasztalata, elkötelezettsége, szakmai tudása és rálátása a dolgokra tették hitelessé őket számomra. Mindkét hölgynél olyan tudást kaptam, amit nemcsak mint személy a saját életemben, hanem a klienseimmel való munkámban is hasznosíthatok. Ezért is jelentkeztem az Érzelmi intelligencia fejlesztő - személyiségfejlesztő  képzésre is. Tudom, hogy olyan dolgokkal fogok ott megismerkedni, amelyek elengedhetetlenek lesznek a munkámban, és nem utolsósorban a saját önismeretem is mélyíthetem, hiszen ez egy életünk végéig tartó lélekemelő folyamat.

Nemes Aranka

Személyiségfejlesztő, önismereti segítő, életvezetési tanácsadó, coach, német-olasz nyelvtanár - Dunaszerdahely

Gyerekkorom óta vonz az önismeret világa. Megszámlálhatatlan könyv, előadás és kurzus után, mióta elkezdtem a Személyiségfejlesztő Akadémián tanulni, először érzem azt, hogy bizonyosan megtaláltam az utam. Ha az ember átadja magát a szeretettel teli, szakszerű iránymutatásnak, amit Erikától és Ilditől kap, bizton (sokszor szó szerint) lélegzetelállító élményben lesz része. Az igazi, mély megtapasztalások nem mindig kellemesek, ám pont ezek miatt válik oly kristály tisztává a meggyőződés, hogy értéket kapunk, alkímiai változáson megyünk keresztül.

Minden percért hálás vagyok, amit velük, s csoportommal tölthetek. Felemelő érzés egy olyan csapat tagjának lenni, akik előtt kitárhatod lelked legmélyebb bugyrait, s nem, hogy nem kell félned a negatív következményektől, még a konfrontatív megjegyzésekben is érződik a szeretet és az elfogadás. Egy második családot kaptam. Hazaértem.

Németh Nikolas

Angol tanár, drámapedagógus

Hallgatóként:

Minőségfejlesztő mérnökként gyakran tapasztaltam, hogy az egyébként kiváló képességű kollégák közepes vagy gyengébb teljesítményt nyújtanak, sőt néha a csapat teljesítményét is negatívan befolyásolják. Kutattam, miként lehetne a szakmailag magasan, de érzelmileg kevésbé (!) kvalifikált szakemberek attitűdjén változtatni, és megelőzni a kiégést, a depressziót. Ekkorra már meggyőződtem arról, hogy a valódi eredmény kulcsa a személyiségünk, szemléletünk fejlesztése.

Először a mediáció eszköztárához fordultam. Bár képzett mediátorként hatékonyan tudtam két ellentétes érdekű ember álláspontját egymáshoz közelíteni, de azt is megfigyeltem, hogy problémájuk megoldása után sokan újra a régi, bevett gondolkodásmódjukhoz tértek vissza. A Személyiségfejlesztő Akadémia által indított Érzelmi intelligenciafejlesztő - Személyiségfejlesztő szakember képzés sok kérdésemre ad választ. Egy teljesen új, korábban alig ismert világot kezdek felfedezni: az önismeret mélyítése általi személyiségfejlesztést, és a viselkedésváltoztatás hatékony módszereit, eszközeit.

Célom, hogy olyan képzett szakemberré váljak, aki hatékonyan tud segíteni akár magánéleti akár munkahelyi problémák megoldásában, a stressz-betegségek, a kiégés megelőzésében. Ebben az elhatározásomban családom is követett, így együtt lettünk a képzés első évfolyamának aktív résztvevői.


Végzett személyiségfejlesztőként:

Számtalanszor áldom - és őszintén, közben néha átkozom is - azt a napot, amikor a személyiségfejlesztés, párkapcsolati segítő és a tréner képzéseken való részvételre szántam rá magam. Számomra egy csodálatos kalandtúra kezdődött meg az érzelmi intelligencia- és személyiségfejlesztő szakember képzésre történt felvételem pillanatában. Csodálatos tájakon, hegyeken és völgyeken vezet az utam, melynek ez a része sok örömet jelent. Viszont időnként szenvedést is megéltem, hiszen a hegyek megmászása önmagában is komoly erőfeszítést kíván, néha szenvedéssel is jár, de a feljutás élménye mégis kárpótol mindenért. Persze, a nehézségeket én sem kívánom, de azok jönnek "maguktól": már megéltem, hogy a "szenvedve fejlődés" végül mindig egy csodálatos flow állapotot eredményez. Az utam során sikerült komolyabb akadályokat saját magamban leküzdenem, befejeznem a rég megkezdett PhD-t.
Hálás vagyok, hogy a párkapcsolati segítő képzést feleségemmel közösen végeztük el. Ugyan a képzés formálisan véget ért, de a fejlődésünk útja még nem ért véget. Negyed évszázada rendszeresen tartok szakmai képzéseket, de többször éreztem, hogy még hatékonyabban és a résztvevők számára még élvezetesebben is lehetne oktatni. Ebben nagyon sok támogatást kaptam a személyiségfejlesztő tréner tanfolyamon. Az általam tartott képzéseken már alkalmazom is a tanultakat, a résztvevők pozitív visszacsatolása folyamatosan ösztönöz a további fejlődésre.
Ezúton is köszönöm Tanáraim, Csoporttársaim, Családom és az Akadémia Csapatának támogatását!

Dr. Nagy Tamás Jenő PhD.

Vállalkozásfejlesztő mérnök és okleveles közgazdász, Business és management coach, Érzelmi intelligencia fejlesztő–Személyiségfejlesztő, Párkapcsolati segítő, Személyiségfejlesztő tréner

Hallgatóként:

Vincze Emőke vagyok. Kolozsváron szereztem egyetemi diplomámat pszichológia szakon. Bár ezidáig nem dolgoztam a szakmában, mégis nagyon érdekel ez a hivatás. Azt gondolom, azért nem kezdtem bele, mert nem éreztem magam elég felkészültnek, nem volt elegendő eszköz a kezemben hogy felelősséggel segíthessek az embereknek. 2017-ben olvastam először az Személyiségfejlesztő Akadémiáról és vezetőjétől Erikáról. Úgy éreztem pont ez a képzés töltheti be azt a hiányt amit éreztem, és kiegészítheti a tudásom, hogy egyszer talán olyan vagy hasonló terapeuta legyek, mint Erika. Most, fél évvel a végső vizsgák előtt úgy érzem, közelebb kerültem céljaim eléréséhez. Minden segítséget megkapok az Akadémiától, hogy saját magammal, önismeretemmel rendben legyek, így hatékonyabban tudjak majd segíteni. A sok gyakorlati képzésnek köszönhetően sok módszert elsajátítottam, így az önbizalmam is megnőtt. Egyre biztosabb vagyok benne, hogy hatékony fejlesztővé válok. Bátran ajánlom mindenkinek!


Végzett személyiségfejlesztőként:

Hálás vagyok az Akadémia oktatóinak a színvonalas képzésért. Az igazi hála, hogy a személyiségfejlesztés azóta is része az életemnek. Egyéni fejlesztések keretében felnőttekkel foglalkozom, csoportos foglalkozásokat pedig 3 - 16 év közötti gyerekeknek tartok óvodákban és iskolákban. A legfőbb motivációm, hogy minden hozzám forduló személynek úgy tudjak segíteni, ahogy az neki a legjobb.

Vincze Emőke

Viselkedéselemző, Óvodai és iskolai szociális segítő, Érzelmi intelligencia fejlesztő–Személyiségfejlesztő

Hallgatóként:

Vegyes érzésekkel jelentkeztem a képzésre. Tele voltam félelmekkel, bizonytalansággal önmagamat és a képzést illetően is. Emellett nagyon kritikus is vagyok, és tudtam, hogy ez egy hosszabbtávú elköteleződést jelent majd, és sok energia-befektetést a magam részéről. Ugyanakkor éreztem, hogy ennél hitelesebb környezetbe nem kerülhetek, így meghoztam legjobb döntéseim egyikét.

Sok mindenre számítottam, de arra nem, ami a képzés kezdete óta történik velem. Új ismeretekre tehetek szert magamról, másokról és a világról egy csodálatos, elfogadó környezetben, odaadó, hiteles oktatók által segítve. A lehető legjobb helyen vagyok.

Én arra biztatok mindenkit, hogy fogja kézen azokat az erőket, melyek visszatartják, és ha teheti, sétáljon be velük ebbe az óriási kalandba.


Végzett személyiségfejlesztőként:

2020. augusztusában végeztem az Akadémián, mint Érzelmi intelligencia fejlesztő – Személyiségfejlesztő szakember. A 3 év, amit ebben az elfogadó, hiteles, inspiráló környezetben megtapasztaltam, olyan utakat nyitott meg önmagamban, és a környezetemben is, amelyről nem is álmodtam. Saját bőrömön tapasztalhattam meg, hogy mekkora ereje, és hatása van a magunkba fektetett munkának, hogy letehetünk, átalakíthatunk olyan terheket, amelyekről azt hittük mindig velünk maradnak.
Nekem az Akadémián eltöltött idő alatt a személyiségfejlesztés egy elköteleződéssé, egy hivatássá vált, amely végig fogja kísérni az életemet.
A tanult módszerekkel, tapasztalatokkal, élményekkel már nem csak önmagamnak segíthetek, hiszen a megszerzett tudásomat kamatoztathatom a kapcsolataimban, a munkámban, az életemben. Külön öröm, kihívás és cél, hogy hivatásszerűen is foglalkozhatok azzal, amit ennyire szeretek, amiben ennyire hiszek. Nagyon hálás vagyok azért a profizmusért, szakmaiságért, és hitelességért, amit a 3 év alatt megtapasztaltam.

Czégény Tünde

Szociológus, Szociális területen dolgozó szakember, Érzelmi intelligencia fejlesztő –Személyiségfejlesztő

Több évvel ezelőtt Weisz Ildikónál ismerkedtem meg a családállítás rejtélyes világával. Ildi vezetésével a személyiségfejlődés nehéz útján haladva egyre többet tanultam magamról és láttam meg, hogy milyen sokrétű lehetőségek vannak ebben. Így találkoztam  L. Stipkovits Erikával és kezdtem el tanulni a Személyiségfejlődés és pszichopatológia képzést. Az itt tanultak segítettek a munkámban a beosztottak, kollégák, megrendelők jobb megértésében és az empátia kialakításában. Megértettem, hogy a személyiségemnek mely oldalai az erősségek, és mit kellene még fejleszteni. Mivel az eddigi közös munka nekem nagy segítséget adott és megmutatta milyen sok dolgot nem tudok még, ezért várom a következő tanulási lehetőséget Tőlük.

Köszönöm az önzetlen tanítást.

Komáromy Gergely

Faipari mérnök, termékfejlesztő és bútortervező szakmérnök - Győr

A személyiség fejlődése, a gyermekkorunkból hozott minták és ezek hatása az életünkre mindig is foglalkoztattak. Egy olyan képzésre vágytam, ahol az elméleti tudás mellett, gyakorlati tapasztalatokat szerezhetek, és az önismeretemet is tovább bővíthetem. A képzés szakmai stábjából kiindulva magas színvonalú és értéket adó képzésre számítottam, azonban ennél jóval többet kaptam a három év során.

Egy multinacionális cég felső vezetőjeként egy minden szempontból állandóan változó, napi kihívásokkal teli környezet vesz körül, ahol elengedhetetlen az emberekkel való hatékony kommunikációs- és együttműködési készség, a mások elfogadása és jobb megértése a saját működésünk ismerete által. A képzés során egy igazi közösség kovácsolódott, ami biztonságos környezetet nyújtott a határaim próbálgatásához és önmagam megismeréséhez, melyet kiváló tanárok szakmai és személyes felügyelete kísért. A bennem zajló pozitív változások hamar nyilvánvalóvá váltak a kollégáim és családom számára, sikeresebbé tették családi kapcsolataimat és munkakapcsolataimat. A képzés által közelebb kerültem ahhoz a vezetői ideálhoz, amit célul tűztem ki önmagam számára. Szeretettel és szívből ajánlom az Érzelmi Intelligencia-Személyiségfejlesztő képzést mindazoknak, akik szeretnék ebben az állandóan változó, kihívásokkal teli világban megtalálni önmagukat, és ezzel pozitív hatást gyakorolni a közvetlen környezetükre.


Szakács - Módos Eszter

Érzelmi intelligencia fejlesztő–Személyiségfejlesztő

Kommunikációs szakemberként figyelem és tapasztalom, hogy az emberek nagy része nem tud érzelmekről, érzésekről beszélni és ez hatással van kapcsolatainkra, önismereti utunkra, életutunkra is. Régóta szerettem volna megtalálni azt a képzést, amely úgy adja meg a szaktudást a fejlesztő hivatáshoz, hogy közben mély önismereti munkával önmagamhoz is közelebb tudok kerülni. Hiszem, hogy mások segítése, fejlesztése önmagam megismerésével kezdődik.

A Személyiségfejlesztő Akadémia kimagasló szakmai minőségben nyújtja ezt és számomra megnyitott egy új világot: az akadémiás éveim alatt az önmagamhoz, önvalómhoz történő utazás vette kezdetét. Ezzel együtt felvértezett azzal a módszertanilag mélyen megalapozott elméleti és gyakorlati szaktudással, amire a segítő szakmában szükségem lesz. Az oktatókról, a csapatról és a képzés színvonaláról csak szuperlatívuszokban tudok beszélni.

Akadémiás éveim életem meghatározó tapasztalásait és emberi kapcsolódásait jelentették számomra.


Behon-Görözdi Dóra

Kommunikációs szakember, sajtóreferens, Érzelmi intelligencia fejlesztő–Személyiségfejlesztő


Tudjon meg többet
az Érzelmi Intelligencia fókuszú személyiségfejlesztő képzésről!
Töltse le a részletes tematikát MOST ingyen!

Letöltöm a tematikát

Az érzelmi intelligencia fókuszú személyiségfejlesztő feladatai

 • korrekten felméri az egyén érzelmi intelligenciáját, személyiségének erősségeit, deficiteit,
 • feltérképezi nehézségeit, ismétlődő problémáit és a mögöttük meghúzódó kompetenciahiányokat, fejlődési elakadásokat,
 • megtervezi a személyiségfejlesztés területeit és lépéseit,
 • egyéni és/vagy csoportos foglalkozásokon fejleszti az érzelmi intelligenciát, (pl. önbizalmat, önbecsülést, önmotivációt, empátiát, hatékony kommunikációt, konfliktuskezelést és az együttműködés képességeit.), valamint segíti a traumák feldolgozását a személyiség érését,
 • segít az érzelmek reálisabb megélésében, kifejezésében és kontrollálásában, a munkahelyi és családi kapcsolatok javításában,
 • ösztönzi a személyes- és munkahatékonyság növekedését.

A képzésen tanultak összhangban állnak a Nemzeti Lelki Egészség Stratégia tervezet célkitűzésével, mely szerint a nemzet célja “Az egyén, a család, és a közösség lelki egészségének fejlesztése, fenntartása, helyreállítása és a mentális zavarok megelőzése, és ezzel az ország emberi erőforrásainak és versenyképességének fejlesztése….”


Az érzelmi intelligencia fókuszú személyiségfejlesztő szakember elhelyezkedhet

Nagyvállalatnál alkalmazásban

Gazdasági társaság tagjaként, alkalmazottjaként vagy multinacionális vállalatoknál feladata

 • megismerni a vállalat működési folyamatait, problémáit, az emberi kapcsolatok dinamikáját,
 • felismerni a negatív tényezőket, az ismétlődő káros helyzetek okait, a szociális képességek hiányait, segíteni azok megoldását,
 • egyéni és csoportos személyiségfejlesztő tréningeket szervezni és tartani,
 • egyéni és csoportos érzelmi intelligenciafejlesztő tréningeket szervezni és tartani,
 • egyéni és csoportos hatékonyságnövelő- és motiváló tréningeket szervezni és tartani,
 • egyéni és csoportos kommunikációs- és konfliktuskezelő képzéseket tartani
 • egyéni és csoportos stressz csökkentő, kiégést megelőző foglalkozásokat szervezni és tartani,
 • csapat- és szervezetépítő tréningeket szervezni és levezényelni.

Munkájának köszönhetően pozitív irányba mozdulnak a személyes- és szervezeti szintű folyamatok, az emberi kapcsolatok, javul a munkahelyi légkör, a hatékonyság és kommunikáció. A munkahelyi elégedettség mellett nő a dolgozók munkahely iránti lojalitása, csökkenti a fluktuációt, a munkahelyi balesetek, stressz- és konfliktushelyzetek, a kiégés és a táppénzes napok számát.

Vállalkozóként

Saját vállalkozása keretében feladatai változatosan alakulnak:

 • felméri a hozzá forduló kliens igényeit és szükségleteit,
 • megszervezi és lebonyolítja az egyéni és/vagy csoportos személyiségfejlesztő folyamatokat,
 • követi a foglalkozások eredményeit.

Tevékenységének köszönhetően eredményesebbé válik a kommunikáció, a konfliktusok kezelése, csökken a káros stressz mennyisége, javulnak a társas kapcsolatok, nő a személyes hatékonyság, könnyebbé és gyorsabbá válik a magánéleti válságok hatékony megoldása. Orvosi vagy pszichológia szakember szükségessége esetén orientációs tevékenységet végezhet.

Természetesen vállalkozását a nagyvállalati személyiségfejlesztő tréningek szervezésére, egyéni és csoportos tréningek tartására, a vállalati kommunikáció hatékonyságát fokozó, tárgyalástechnika és személyiségfejlesztő tréningek tartására is alapíthatja.

Pszichoterápiás rendelőkben, ambulanciákon

Pszichoterapeuták, pszichiáterek és szakpszichológusok mellett a feladata:

 • az egészséges személyek aktuális ill. életvezetési problémáinak megoldásában való közreműködés,
 • az egészséges személyek krízishelyzeteiben való szakértő segítségnyújtás,
 • az egészséges személyek életkompetenciáinak növelése,
 • és a személyiségük- és érzelmi intelligenciaképességeik fejlesztése.

Közreműködésükkel a különböző nehéz élethelyzetben lévő személyek módszeresen és hatékonyan találnak megoldást az elakadásaikon való túllépésre, miközben nő a személyes hatékonyságuk és motivációjuk, emberi kapcsolataik jelentősen javulnak.


Továbbra is elsőként Magyarországon

Az Érzelmi Intelligenciafejlesztő és Személyiségfejlesztő szakember képzést L. Stipkovits Erika szakmai vezetésével a Személyiségfejlesztő Akadémia alkotta meg immár 5 évvel ezelőtt. A szakképzés és felnőttképzés megújítása miatt új korszak köszönt a képzési piacra! Ennek következményeképpen a régi képzési rendszer, körök, engedélyek megszűnnek (2022. december 31-étől), s helyükre a szakképesítéseket összefogó Program Követelmények nyilvántartása lép. Mi ebben az új rendszerben, ebben az új PK nyilvántartásba is engedélyeztettük szakmát adó képzésünket!

A korszerű szakmai kompetenciák elsajátításához fontos mérföldkő a szakképesítésekhez tartozó új szemléletű programkövetelmények meghatározása, amelyek a szakmájukat kiválóan ismerő szakértők segítségével készültek el. Az anyagokat az ágazatért felelős minisztériumok és az Ágazati Készségtanácsok munkájában részt vevő gazdasági szereplők is véleményezték, így a követelmények szakmailag megalapozottak, korszerűek és a gazdaság igényeit tükrözik.

Ebbe a PK nyilvántartásba adott be iskolánk, a Személyiségfejlesztő Akadémia is engedélykérelmet, melynek eredményeként az ÉRZELMI INTELLIGENCIA FÓKUSZÚ SZEMÉLYISÉGFEJLESZTŐ megnevezésű szakképesítést az engedélyező Innovációs és Technológiai Minisztérium elfogadta.

Óriási büszkeség számunkra, hogy 2022. április eleje óta az L. Stipkovits Erika által kidolgozott, s az 5 éve sikeresen futó Érzelmi intelligenciafejlesztő - Személyiségfejlesztő képzés az új rendszerben (ami a régi OKJ-s rendszert is váltja majd) is önálló szakképesítés lett!


Jelentkezzen MOST a hamarosan induló
Érzelmi intelligencia fókuszú személyiségfejlesztő képzésre, vagy töltse le a tematikát!


A képzés menete

Érzelmi intelligencia fókuszú személyiségfejlesztő képzés

A képzés összes óraszáma: 600 óra

 • 500 óra elméleti és gyakorlati képzés
 • 100 óra önismeret

A képzés moduljai

 1. A személyiségfejlesztő önismerete 100 óra
 2. Az érzelmi intelligencia és a személyiségfejlesztés elméleti háttere 60 óra
 3. Érzelmi intelligencia modellek, mérések és alkalmazásuk 70 óra
 4. Személyiségfejlesztési folyamat tervezése, szervezése, módszerek és eszközrendszer 60 óra
 5. Érzelmi intelligencia fókuszú személyiségfejlesztés egyéni foglalkozáson 160 óra
 6. Érzelmi intelligencia fókuszú személyiségfejlesztés csoportos foglalkozáson 150 óra

A képzés időtartama: 6 félév, félévenként 10-10 oktatási nap (havonta 1 hétvége)

Induló képzési helyszínek: Budapest, Győr

A képzés ára: 245.000 Ft/félév - negyedévente vagy félévente is fizethető.

Felvételi feltételek

 • Felsőfokú végzettség.
 • Szakmai előképzettség: nem szükséges
 • Egészségügyi alkalmassági követelmény: nem szükséges
 • Szakmai gyakorlat területe és időtartama: nem szükséges
 • Egyéb feltételek: pályaalkalmassági vizsgálat. A pályaalkalmassági vizsgálat személyes beszélgetés, amely a következő képességeket méri: motiváltság, önismeret, empátia, elfogadás, kapcsolatteremtés és kommunikáció.
 • Sikeres felvételi vizsga teljesítése. Erről bővebben itt olvashat »

A képzésre hiányzó felvételi feltételekkel is lehet jelentkezni, melyről a főoldalon található, az aktuális felvételi eljárásról szóló híreinkben olvashat bővebben.

Vizsga

A képzésen való előrehaladás, az órarend, a leckekönyv, a házi feladatok és a díjfizetések online hallgatói felületen lesznek elérhetőek. A képzés egyes moduljai záróvizsgával végződnek. A képzés végén az összes modult sikeresen elvégző hallgatóknak képesítő vizsgát kell tenniük a szakképesítés megszerzése érdekében. Ennek tartalma írásbeli vizsga, projektfeladat.

Végzettség

A képzés államilag elismert szakképesítést ad. Megnevezése: Érzelmi intelligencia fókuszú személyiségfejlesztő

Felnőttképzési nyilvántartásba vételi szám: E-001551/2017/B001

Valós élményeken alapuló, mélyreható és részletes tudás, amelyet a magánéletében, a munkájában, a kapcsolataiban és az élet számtalan problémás helyzetében hatékonyan alkalmazhat!Jelentkezzen MOST az
Érzelmi intelligencia fókuszú személyiségfejlesztő képzésre vagy töltse le ingyen a részletes tematikát!


Kinek ajánljuk?

Leendő személyiségfejlesztő szakembereknek, pedagógusoknak, pszichológusoknak, trénereknek, coachoknak, azoknak, akik emberekkel dolgoznak és mélyebb saját élményű pszichológiai ismeretekre vágynak, szülőknek, fejlődni vágyóknak és azoknak, akiket érdekel a személyiség fejlődése

A képzést kimondottan Önnek ajánljuk, ha

 • hivatásszerűen szeretne a személyiségfejlesztéssel foglalkozni,
 • segíteni szeretne másoknak az önbizalmuk, az önbecsülésük, a motivációjuk és empátiájuk növelésében,
 • szeretne segíteni másoknak a nehézségeik és konfliktusaik megoldásában,
 • mindezeket a saját életében is szeretné fejleszteni,
 • már önismereti és kompetenciafejlesztő szakemberként dolgozik, és bővíteni szeretné a módszertani tudását,
 • szakszerűbben és hatékonyabban szeretné támogatni az Önhöz fordulókat fejlődésükben,
 • vezetőként szeretné hatékonyabban irányítani, motiválni munkatársait,
 • pedagógusként tudatosabban szeretné fejleszteni neveltjei személyiségét, érzelmi intelligenciáját, segíteni boldogulásukat és támogatni őket a nehéz helyzetekben,
 • önmagát, önismeretét szeretné fejleszteni, és hatékonyabban szeretne kommunikálni, rendezni a nézeteltéréseket vagy egyáltalán megérteni saját és mások viselkedését,
 • szülőként szeretné felülbírálni nevelési stratégiáját, felismerte, hogy saját viselkedésében lenne szükség változásra, de nem tudja, miben és hogyan kellene változtatnia. Szeretné, ha gyermeke aktuális problémái nem hatnának ki az élete hátralévő részére, és pozitív példaként, nagyobb érzelmi intelligenciával szeretné nevelni őt.
 • többet szeretne megtudni a személyiség fejlődéséről, a megszerzett tudást pedig önmaga fejlesztésére és/vagy segítségnyújtásra használná,
 • szakmájában nap mint nap emberekkel foglalkozik, és nagy előnyt jelente, ha hatékonyabban, problémamentesebben, egyszerűbben tudna velük kommunikálni (legyen szó bármely szakmáról: orvos, jogász, könyvelő, mérnök stb.)
 • csökkentett modul- és óraszámmal tervezzük indítani a képzést azoknak a pszichológusoknak, akik pszichológiai ismereteik mellé integratív egyéni fejlesztőmódszereket, kapcsolati- és csoportdinamikát, család és szervezetállítást szeretnének tanulni.

Magára ismert?
Jelentkezzen MOST a hamarosan induló Érzelmi intelligencia fókuszú személyiségfejlesztő képzésre!